Ontbijt/ Toetjes

Broodpudding uit de Airfryer

Heb je oud brood over? Maak er puddingbrood mee! Ik maak dat normaal gesproken altijd in de oven. Maar na mijn review van het Airfryer kookboek weet ik dat brood ook in de Airfryer kan. Ik deel mijn recept voor broodpudding uit de Airfryer daarom graag met je.

Broodpudding uit de Airfryer

Ik liet mij voor dit recept inspireren door het broodpudding recept uit The Amazing Kitchen. Zij maken puddingbrood o.a. van een oude croissant, wat suiker en 80 gr. bosbessen. Maar juist bij een leftover gerechtje als puddingbrood doen de ingrediënten er niet zo gek veel toe. En kun je uiteraard elk ander oud brood of fruit gebruiken dat je hebt liggen. Het is bij dit soort gerechten juist de bedoeling dat je gebruikt en opmaakt wat je hebt. Puddingbrood of broodpudding, net wat jij wil, zijn een feestelijk ontbijt, warm tussendoortje op toetje. Kinderen zijn er dol op! En jij vast ook.

FEESTDAGEN TIP: Heb je oud kerstbrood over? Maak er een broodpudding van!

broodpudding airfryer

Broodpudding Airfryer Recept

Ingrediënten:

  • Oudbakken brood (wat je hebt!)
  • 1 ei
  • 80 ml. melk
  • 3 tot 4 kleine appels
  • wat boter om te smeren
  • optioneel: poedersuiker ter decoratie

Zo ga je te werk:

  • Zoek een ovenschaal die in je Airfryer past en test het voor de zekerheid even uit!
  • Snijd of scheur het oude brood aan stukken (wanneer je brood erg droog is, smeer het dan in met wat roomboter).
  • Was en droog de appeltjes en snijd er dunne plakken van (het klokhuis kun je eventueel eerst verwijderen met een appelboor. Zelf snijd ik gewoon plakken aan beide kanten van het klokhuis en daarna kleine plakjes van de andere kanten, ook tot het klokhuis)
  • Zet je brood en appelplakken om en om in de ovenschaal.
  • Klop het ei met de melk los. Giet het mengsel over het brood/appels.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Zet de ovenschaal in het mandje en bak gedurende 8-15 minuten (afhankelijk van hoeveelheid brood) tot het eimengsel gestold is en het brood bovenop goudbruin en knapperig is gebakken. Mocht het te hard gaan dan kun je de temperatuur met zo’n 10 graden verlagen of de tijd inkorten.
  • Laat iets afkoelen en decoreer eventueel met poedersuiker.

>> Lees hier: De voordelen van het gebruik van een Airfryer

Puddingbrood uit de oven

Heb je geen Airfryer? Zet je schaal dan voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bespaar tijd en ontvang iedere DONDERDAG alle nieuwe recepten in je inbox!

Broodpudding uit de Airfryer

Print Recept
Personen: 4 personen Bereidingstijd: 5 min. (plus 8-10 min. baktijd)

Ingrediënten

  • Oudbakken brood (wat je hebt!)
  • 1 ei
  • 80 ml. melk
  • 3 tot 4 kleine appels
  • wat boter om te smeren
  • optioneel: poedersuiker ter decoratie

Bereiding

1

Zoek een ovenschaal die in je Airfryer past en test het voor de zekerheid even uit!

2

Snijd of scheur het oude brood aan stukken (wanneer je brood erg droog is, smeer het dan in met wat roomboter).

3

Was en droog de appeltjes en snijd er dunne plakken van (het klokhuis kun je eventueel eerst verwijderen met een appelboor. Zelf snijd ik gewoon plakken aan beide kanten van het klokhuis en daarna kleine plakjes van de andere kanten, ook tot het klokhuis)

4

Zet je brood en appelplakken om en om in de ovenschaal.

5

Klop het ei met de melk los. Giet het mengsel over het brood/appels.

6

Verwarm de Airfryer (of oven!) voor op 180 graden.

7

Zet de ovenschaal in het mandje (of in je oven!) en bak gedurende 8-15 minuten (afhankelijk van hoeveelheid brood) tot het eimengsel gestold is en het brood bovenop goudbruin en knapperig is gebakken. Mocht het te hard gaan dan kun je de temperatuur met zo’n 10 graden verlagen of de tijd inkorten.

8

Laat iets afkoelen en decoreer eventueel met poedersuiker.

Extra notities

Dir recept is gebaseerd op het recept Broodpudding uit het Airfryer kookboek.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!