Soep

Groene soep van broccoli en courgette

Mijn kinderen zijn dol op soep. Ik zelf ook eerlijk gezegd. Want soep kan ik volstoppen met groente zonder dat mijn kinderen ‘lust ik niet’ of ‘wat is dit’ roepen. Nog een pluspunt is dat je soep kunt bereiden op een moment dat het jou uitkomt. Ideaal dus wanneer we terugkomen van atletiek, zwemles of tekenles.

Groene soep van broccoli en courgette

Zelf vind ik het niet zo erg als er stukjes in mijn soep zitten. Maar mijn kinderen, en de meeste andere kinderen die ik ken, vinden een gladde soep lekkerder. Dus blender ik de soep glad. Ik heb gemerkt dat het met een blender veel sneller is dan met de staafmixer. Ook levert het blenderen een nog egalere soep op. Wel heb je wat meer schoon te maken, maar ik heb het er graag voor over. Ik maak meestal een grote pan (want oh zo veel courgette in de moestuin..), waarvan ik de helft invries. Zo kunnen we er twee keer van eten, ideaal! Natuurlijk kun je de hoeveelheden die ik gebruikt heb naar wens aanpassen.

Courgettes en broccoli bevatten maar weinig calorieën. Beide groentes zijn een goede bron van vitamine C, foliumzuur en bètacaroteen. Broccoli bevat verder o.a. eiwit, ijzer en kalium.

Zelf ben ik een minuut of 30 zoet geweest met het bereiden van deze soep. Waarschijnlijk kun jij het sneller. Ik was bijvoorbeeld al een minuut of 10 kwijt met het klein snijden van alle groente. Maar als ik dan naga dat ik er twee avonden van kan eten is 30 minuten in de keuken staan natuurlijk niet heel veel!

groene-soep-kook-gewoon

Groene soep van broccoli en courgette

Print Recept
Personen: 10 Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten

  • 4 courgette (ca. 1 kg)
  • 2 stronk broccoli (ca. 1 kg)
  • 3 stengels bleekselderij (ca. 250 gr.)
  • 1 bosje lenteui (ca. 100 gr.)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • bosje peterselie
  • 1 tl. kokosolie
  • 250 ml cocosmelk
  • 2 groente bouillonblokje (voor 1 ltr.)
  • 1 ltr. water

Bereiding

1

Kook 1000 ml water (ik doe dat altijd in de waterkoker, dat scheelt het schoonmaken van 1 pan)

2

Snijd ondertussen alle groenten klein en houd apart.

3

Fruit de lente ui en knoflook in de kokos olie.

4

Voeg de kleingesneden courgette en broccoli toe en bak circa 5 minuten mee.

5

Voeg het gekookte water, cocosmelk en de bouillonblokjes toe en breng met de deksel op de pan opnieuw aan de kook.

6

Laat circa 10 minuten zachtjes koken totdat je met een vork makkelijk door de groenten kunt prikken.

7

Haal de pan van het vuur, strooi er de fijngesneden peterselie door en knijp er de citroen boven uit.

8

Blender de soep tot deze de gewenste dikte en egaliteit heeft.

9

Breng op smaak met peper en zout.

10

Serveer met kaas en kruiden en een lekker stuk brood.

Misschien vind je dit ook leuk