Foodtalk/ Tips

Potten steriliseren, hoe moet dat ook al weer?

Wanneer je gaat inmaken doe je er natuurlijk verstandig aan om schone potten te gebruiken. Anders is de kans groot dat al je harde werk voor niets is geweest. je hoeft geen nieuwe potten te komen als je dat niet wilt. Ik gebruik al jaren oude potten van bijvoorbeeld jam en dat werk prima. Ik zal je uitleggen hoe ik mijn potten steriliseer voordat ik ze vul met etenswaren.

Steriliseren, hoe moet dat ook al weer?

Het steriliseren van glazen potten of flessen is echt niet moeilijk. Wel kost het even wat tijd, maar het is het absoluut waard. Je doet het zo:

  1. Was de potten of flessen schoon in heet water met een beestje afwasmiddel.
  2. Spoel af zodat al het sop eraf is.
  3. Zet de potten op hun kop in een lege en koude oven.
  4. Zet de oven aan op 110 graden celcius.
  5. Wanneer de temperatuur is gestegen tot 110 graden stel je de kookwekker in op 10 minuten.
  6. De potten zijn nu volledig droog en kunnen uit de oven gehaald worden, ze zijn klaar voor gebruik.

Het steriliseren van de bijbehorende metalen draaideksels doe je als volgt:

  1. Leg de deksels in kokend water laat 5 minuten koken.
  2. Haal uit de pan en dep droog met keukenpapier of laat drogen op een rekje.
  3. Ze zijn klaar voor gebruik als ze volledig droog zijn.

steriliseren-doe-je-zo

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!