Avond eten/ Hapjes en snacks/ Lunch

Quiche deeg bewaren & een snel recept voor Pizza Quiche

Houd jij ook altijd deeg over als je zelf deeg maakt voor een quiche of hartige taart? Ik vind het zo zonde om dat restje deeg weg te gooien, dus ik bewaar het. Gelukkig kun je zelfgemaakt quiche deeg erg goed bewaren. Tot wel 3 maanden! Vandaag heb ik met een restje quiche deeg een pizza quiche gemaakt. Super snel, want het deeg lag al op me te wachten.

Quiche deeg bewaren

Hoe lang kun je zelfgemaakt quiche deeg bewaren? Quiche deeg kun je in de koelkast een dag of 3/4 bewaren. Zorg er wel voor dat je het deeg goed afgedekt in plasticfolie bewaard zodat er geen lucht bij kan. Voordat je het gebruikt leg je het een uurtje buiten de koelkast zodat je het goed kunt rollen. In de vriezer kun je zelfgemaakt quiche deeg tot wel 3 maanden bewaren. Ook hier geldt goed inpakken! Gebruik je ingevroren deeg? Laat het dan eerst ontdooien in de koelkast en gebruik het vervolgens op dezelfde manier.

Basisdeeg voor quiche en hartige taart

Op Laura’s Bakery vond ik dit recept voor een basisrecept voor quiche deeg. Je maakt het zo:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koud water
  • snuf zout

Mix alle ingrediënten in een kom en kneed totdat je een mooie deegbal hebt. Wanneer het deeg te droog blijft, voeg je een extra eetlepel koud water toe. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten, hoe langer hoe beter! De ingrediënten uit het deeg kunnen zo inwerken, waardoor je een lekkerder en soepeler deeg krijgt. Laat het deeg wel in de koelkast rusten, want anders wordt/blijft de boter in het deeg te zacht en krijg je slap deeg.

Pizza Quiche

Met zo’n restje deeg maak je in een handomdraai een hartige taart of quiche. Ik koos voor de verandering eens voor een pizza quiche. Een hartige taart met de favoriete pizza ingrediënten van mijn kids; tomaat en mozzarella. Uiteraard een klassieke combinatie samen. Zeker als je er ook nog wat basilicum of pesto aan toevoegt.

Voor een pizza quiche heb je niet veel nodig. Een restje of restjes quiche deeg (ik gebruikte dit basisdeeg voor quiche en hartige taart van Laura’s Bakery), tomaatjes en mozzarella. Nadat je je bakvorm hebt ingevet en belegd hebt met het deeg prik je er met een vorm wat gaatjes in. Zo voorkom je dat je bodem omhoog komt. Een kleffe bodem voorkom je door er wat panko/paneermeel of couscous op strooien. Samen met de tomaat en mozzarella gaat het dan zo’n 30 minuutjes in de oven op 180 graden. Klaar is je pizza quiche! Lekker met een salade of in puntjes gesneden als hartige snack tijdens een borrel.

quiche deeg bewaren pizza quiche

Bespaar tijd en ontvang iedere DONDERDAG alle nieuwe recepten in je inbox!

Pizza Quiche

Print Recept
Personen: 2 Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 gram mozzarella
  • restje quiche deeg
  • ingevette bakvorm

Bereiding

1

Rol het deeg uit en beleg er je bakvorm mee.

2

Vul met plukken/repen mozarella en tomaat.

3

Zet ca. 30 minuten in een op 180 graden voorverwarde oven.

quiche deeg bewaren

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!