Salade

Snelle bonensalade

In het voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring, die je ongetwijfeld kent van het populaire foodblog Uit Paulines Keuken, staat een Greenbeansalade. Dat was dat de eerste bonensalade die ik at. Ik was er gewoonweg nooit eerder opgekomen om alleen maar bonen te gebruiken voor een salade. Gek eigenlijk, want het is zo lekker! Inmiddels maak ik geregeld een bonensalade klaar en mijn recept ga ik natuurlijk met je delen.

Snelle bonen salade

Wanneer je niet veel tijd heb en toch gezond wilt eten, zijn bonen een uitkomst. Je maakt er in no-time een snelle bonen salade mee. Peulvruchten en bonen zijn een uitstekende vervanger voor pasta, rijst of aardappels, want ze vullen goed en geven je een voldaan gevoel. Daarnaast geven de verschillende bonen kleur op je bord, wat ik zelf altijd wel prettig vind eten. Ik gebruik verse sugar snaps en verder verschillende bonen uit glas. De sugar snaps stoom ik kort en spoel ik daarna met koud water af, zodat er nog een lekkere bite in zit en zodat ze afkoelen. De bonen uit glas spoel ik alleen goed af met warm water en laat ik uit lekken of dep ik droog met keukenpapier. De dressing doe ik er pas op het laatste moment op en ik serveer het met geraspte kaas (net wat ik nog heb liggen).

Peulvruchten en bonen zijn een bron van niet-dierlijk eiwit. Het is een goede bron van vitamine B, ijzer, kalium, zink en andere mineralen.

Bonen zorgen voor een gezonde verzadiging en stabiliseren het bloedsuikergehalte.

Pssst…. heb jij last van winderigheid na het eten van bonen? Kijk dan de volgende keer eens of je wat verse kruiden kunt toevoegen aan je gerecht om dit tegen te gaan. Tijm en rozemarijn kunnen bijvoorbeeld al helpen.

snelle-bonen-salade

Snelle bonen salade

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 10

Ingrediënten

  • 500 gram sugar snaps
  • 2 potten bonen naar keuze (ik neem meestal een pot waar een mix in zit)
  • handje geraspte kaas
  • 1 el olie
  • 1 el azijn
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl honing
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

1

Verwijder de puntjes en de draad van de sugar snaps.

2

Stoom ze in een paar minuten beetgaar, maar let op dat je ze niet te lang laat stomen, dan verliezen ze kleur, knapperigheid en smaak!

3

Spoel de sugar snap met koud water af zodat ze afkoelen.

4

Spoel de bonen uit glas (pot) af met warm water (wanneer het schuim er af is zijn ze goed) en laat uitlekken of dep ze droog.

5

Hussel de alle bonen door elkaar in een schaal.

6

Maak van de olie, azijn, citroensap en honing een dressing en breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de snelle bonen salade met de dressing en kaas.

Extra notities

TIP: Mocht er wat overblijven. Deze salade is de volgende dag ook nog lekker als (onderdeel van je) lunch!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!