Avond eten

Snelle curry maken met gebakken bloemkoolrijst

Rijst. Ik was er nooit zo van. Maar sinds ik een aantal jaren terug bloemkoolrijst ontdekte is er een wereld voor me open gegaan. Wat ontzettend lekker! En gezond. En makkelijk. En ga zo maar door. Eén van mijn favoriete gerechten ga ik vandaag met je delen. Ontzettend voedzaam, want lekker veel groenten. Snel op tafel, want klaar in 20 minuten (of sneller, want je kunt het prima invriezen). En het allerbelangrijkste; ontzettend lekker, zelfs mijn kinderen lusten het.

Super snelle curry maken

Wanneer je aan curry denkt, denk je misschien niet direct aan het woordje snel. Klopt, voor veel curry’s heb je tijd nodig. Voor deze curry niet. Het geheim zit hem denk ik in de lekkere kruiden die er gebruikt worden en in het feit dat er bloemkoolrijst bij geserveerd wordt. Een prima combinatie in mijn ogen. Deze super snelle curry is zo als gezegd snel en eenvoudig te maken. Je kunt hem in de koelkast zeker een dag of drie bewaren en wanneer je hem invriest nog veel langer. Dus maak meteen een hele voorraad, dan heb je altijd iets gezonds en lekkers in huis! Van het recept dat ik je hieronder geef kan mijn gezin (2 kinderen, 2 volwassenen) 2 keer een avond eten. Gebruik de hoeveelheden als leidraad en maak er je eigen favoriete snelle curry versie van.

Dit recept is ketoproof.

snelle curry maken met bloemkoolrijst

Snelle curry met gebakken bloemkoolrijst

Print Recept
Personen: 8 Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

  • 800 gr. bloemkool (= een hele)
  • 800 gr. sperziebonen
  • 600 gr. kippendijen (of kipfilet, wat jij lekker vindt)
  • 2 el. curry madras (Euroma by Jonnie Boer)
  • 400 ml. kokosmelk
  • beetje (olijf-) olie om in te bakken

Bereiding

1

Snijd de bloemkool in stukken en maal in een keukenmachine fijn tot 'rijstkorrels'.

2

Bak de bloemkool in een wok of koekenpan in ca. 8 minuten gaar en een beetje bruin.

3

Snijd de kip in blokjes.

4

Verwarm olie in de pan en bak de kipblokjes met 1 el. curry madras in ca. 8 minuten om en om gaar.

5

Maak ondertussen de sperziebonen schoon, halveer ze en stoom in ca. 10 min beetgaar.

6

Voeg de beetgare sperziebonen, de kokosmelk en 1 el. curry madras toe aan de kip.

7

Laat het geheel al roerend nog een minuut of 5 op laag vuur staan.

8

Serveer de bloekoolrijst en de curry apart of voeg alles voor het serveren samen en roer door.

9

Voeg evt. naar smaak nog peper en zout toe.

Extra notities

TIP: wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je de bloemkool ook raspen, heel fijn snijden of kant en klare bloemkoolrijst kopen, dat laatste is wel duurder.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!