Gebak en taart/ Hapjes en snacks/ Koken met kinderen

Echt lekkere volkoren kruidnoten met chocolade

Kruidnoten. Ze zijn heerlijk en altijd veel te snel op. Veel mensen zeggen pepernoten wanneer ze kruidnoten bedoelen. Kruidnoten zijn brosse halve bolletjes, veelal gemaakt van bloem terwijl pepernoten meer taaitaai-achtig zijn en vaak een lichte honing smaak hebben. Pepernoten en kruidnoten kun je heel eenvoudig zelf maken. Kinderen vinden het super leuk om te doen. Vandaag deel ik een recept voor volkoren kruidnoten met je.

kruidnoten volkoren

Echt lekkere volkoren kruidnoten (met chocolade)

Voor ongeveer 350 gram kruidnoten heb je het volgende nodig:

  • 175 gr. volkoren meel
  • 60 gr. kokosolie
  • 50 ml. melk
  • 50 gr. dadels in stukjes
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el. speculaaskruiden
  • 1 el. kaneel
  • 1 el. bakpoeder
  • optioneel 100 gram gesmolten pure chocolade

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met je handen tot deeg. Vorm kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de kruidnoten want ze rijzen nog een beetje. Druk een beetje in met je duim. Zet in de oven voor circa 15 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Optioneel: Smelt de chocolade au-bain-marie. Doop de kruidnoten er in en laat de chocolade hard worden. Wanneer je chocolade overhoudt kun je deze gebruiken voor deze knapperige bruine rijst snacks.

TIP: Ben jij dol op pepernoten of kruidnoten? Dan kan ik je het kookboek Maak van de noot een deugd aanraden. Dat boek staat bomvol originele recepten gemaakt met peper- of noten. Van stoofvlees tot pepernoten paté en van tiramisu tot warme winterwijn.

Bekijk op bol.com

maak van de noot een deugd

volkoren pepernoten

[magicactionbox]

Echt lekkere volkoren kruidnoten met chocolade

Print Recept
Personen: 350 gram Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten

  • 175 gr. volkoren meel
  • 60 gr. kokosolie
  • 50 ml. melk
  • 50 gr. dadels in stukjes
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el. speculaaskruiden
  • 1 el. kaneel
  • 1 el. bakpoeder
  • optioneel 100 gram gesmolten pure chocolade

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met je handen tot deeg. Vorm kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de kruidnoten want ze rijzen nog een beetje. Druk een beetje in met je duim.

4

Zet in de oven voor circa 15 minuten.

5

Laat afkoelen op een rooster.

6

Smelt de chocolade au-bain-marie.

7

Doop de kruidnoten er in en laat de chocolade hard worden.

Extra notities

Wanneer je chocolade overhoudt kun je deze gebruiken voor het recept knapperige bruine rijst snacks.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!