Ontbijt

Wortel ontbijttaartjes uit de oven

Op zoek naar inspiratie voor gezonde ontbijtjes kwam ik op de website van wereldkampioen Dafne Schippers (en haar zus Sanne) uit. Ik vond er een ontbijtje in een mok. Die recepten in een mok zijn een tijdje hartstikke hip geweest, je kon Pinterest niet openen of je struikelde over de … in a mug recipes. Uiteraard snel gevolgd door de Nederlandse mok-recepten. Klinkt toch minder. Wel heel handig die recepten, want je deed alle ingrediënten gewoon in een beker, stelde de magnetron in op een minuutje of twee en ping. Klaar was je cake-in-a-mug. Had je wel een magnetron nodig en die had (en heb) ik niet, dus die trend heb ik toen volledig langs me heen laten gaan.

Wortel ontbijttaartjes uit de oven

Gelukkig heb ik wel een oven, en Dafne maakt haar ontbijtje uit een mok gewoon in de oven. Kan ook natuurlijk. Maar dat klinkt in mijn ogen toch minder logisch, waarom zou je een mok in een oven zetten? Precies. Ik koos dus voor een ovenschaaltje en maakte een variant met wortel. Bam! Meteen de eerste portie van 50 gram groente in de ochtend al binnen. Een haalbaar ontbijtje in de hectiek van de ochtend vind ik zelf. Het enige dat je hoeft te doen is alles even mengen (bijvoorbeeld in het bakje van de staafmixer) en het dan voor een minuut of 12-15 in de oven te zetten. In de wachttijd heb je mooi tijd om even snel te douchen of de kids helpen met aankleden. De smaak van dit ontbijtje doet mij een klein beetje denken aan carrotcake, vandaar ook de naam wortel(ontbijt)taartjes uit de oven.

Wortel is caloriearm en een uitstekende bron van bètacaroteen, vezels en kalium.

Havermout is een bron van vezels, ijzer, mangaan, zink, vitamine E en vitamine B.

Wortel ontbijt uit de magnetron

Oh, en als jij wel een magnetron hebt, kun je dit ontbijtje natuurlijk gewoon in een mok maken en zo’n 2 minuten in de magnetron zetten. Ping!

wortel-ontbijtcakeje-kookgewoon

Wortel ontbijttaartje

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten

  • 50 gram waspeen
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 3 el. (35 gram) havermout
  • 1 el. (5 gram) geraspte kokos
  • 12 gram walnoten (6 halve)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Doe de wortel en de walnoten in het bakje van de staafmixer en hak ze fijn.

3

Voeg de overige ingrediënten toe en druk een paar keer op de knop.

4

Giet het mengel in een ovenschaaltje (of ovenvaste mok).

5

Zet voor 12 tot 15 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!