Avond eten/ Lunch/ Soep

Verwarmende soep van zoete aardappel en wortel

Deze zoete aardappel soep is lekker zoet, romig en ontzettend vullend. Zoete aardappels behoren in de traditionele Chinese voedingsleer tot de warme voedingsmiddelen. Deze soep is dus ook nog verwarmend. En dat klopt, je krijgt het lekker warm van deze soep. De toevoeging van gember geeft de soep extra pit en tegelijkertijd een fris en prikkelend accent.

Verwarmende soep van zoete aardappel en wortel

Een ideale soep om te eten als je je op wilt warmen na een lange herfstwandeling! Wij eten er graag volkoren crackers of een lekkere zelfgemaakte focaccia bij. Omdat ik wel van een beetje kleur houd voeg ik vaak extra toppings toe aan soep. Een beetje verbrokkelde feta kaas of geroosterde pompoenpitten bijvoorbeeld. Of zoals ik het geval van deze comfort soep peterselie en granaatappelpitjes.

Zoete aardappels zijn, de naam verklapt het natuurlijk al, van nature zoet. Ze zijn rijk aan vezels en een goede bron van kalium, bètacaroteen (bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A), vitamine C en E.

zoete aardappel soep kookgewoon

Verwarmende soep van zoete aardappel en wortel

Print Recept
Personen: 2,5 liter Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 850 gram geschilde zoete aardappels (ca. 1 kg ongeschild)
  • 700 gram schoongemaakte bospeen (ca. 1 bos ongeschild)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 5 teentjes knoflook
  • 35 gram gember
  • 1 liter bouillon
  • olie om in te bakken

Bereiding

1

Snijd de ui in stukjes, de bleekselderij en gember in plakjes en druk de knoflook plat met de platte kant van een groot mes.

2

Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de rode peper en snijd klein.

3

Verwarm olie in een grote soeppan (minimaal 3 liter inhoud) en fruit hierin de bleekselderij, ui, peper, knoflook en gember.

4

Snijd ondertussen de wortels en aardappels in kleine stukken.

5

Voeg aardappels, wortels en bouillon toe aan de pan.

6

Kook de aardappels en wortelen in ca. 20 minuten gaar en zacht. Een vork moet er eenvoudig doorheen gaan.

7

Pureer alles in een blender (of gebruik de staafmixer) tot een egale soep. Doe terug in de pan en voeg wanneer je soep te dik is een beetje water toe.

Extra notities

TIP: In de blender blijft altijd wat gepureerde soep achter. Jammer! Voeg aan dit restant je water toe dat je toch al toe wilt voegen aan je soep. Zet je blender nog even aan en voeg alle restjes nu toe aan je pan soep. VOORAF DOEN: Maak deze soep een dag van te voren. De ingrediënten zullen zo nog meer smaak afgeven aan je soep.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!