Avond eten/ Bijgerecht

Gevulde gepofte aardappel uit de airfryer

Deze gepofte aardappel uit de airfryer wordt een stuk gezonder doordat je hem vult met bloemkoolrijst en een niet al te grote portie kaas. Het hele gezin kan hier van genieten! Uiteraard is dit recept ook erg lekker met zoete aardappels!

gevulde gepofte aardappel uit de airfryer

Bekijk hier alle airfryer recepten.

Gepofte aardappel met bloemkool en kaas

Voor 8 porties heb je het volgende nodig:

  • middelgrote (licht kruimige) aardappels, 4 schoongeboend
  • olijfolie, 2 eetl
  • grof zout, 1/2 tl
  • zwarte peper, 1/2 tl
  • bloemkoolrijst, 180 g
  • pittige cheddar, 60 g
  • bieslook, 2 eetl fijngehakt

En zo maak je gevulde gepofte aardappel uit de airfryer

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Vet de airfryermand in met bakspray. Leg er 2 aardappels in en bak ze in 20 minuten gaar. Herhaal met de andere 2 aardappels.
  • Haal de aardappels uit de airfryer en laat ze afkoelen tot je ze vast kunt pakken. Halveer ze in de lengte en schep wat van het kruim eruit.
  • Bestrijk de binnenkant van de aardappels met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Schep 2 eetlepels bloemkoolrijst in elke aardappel en strooi daar 1 eetlepel geraspte kaas over.
  • Leg 4 halve aardappels in de mand en bak ze 12 minuten. Herhaal met de overige 4.
  • Haal ze uit de airfryer, leg ze op een bord en strooi het bieslook erover. Laat ze voor het serveren 5 minuten afkoelen.

Voedingswaarde per portie (= 1 halve aardappel): vet 5 g – koolhydraten 12 g – suiker 1 g – eiwitten 3 g – 103 kcal

Dit recept komt uit Gezond koken in de airfryer (kookboek review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandelGezond koken in de airfryer| Manteau | ISBN 9789 0223 37332

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!