Avond eten

Balado daging sapi

Volgens Francis Kuijk zijn er wel 101 manieren om Balado daging Sapi, oftewel pittig runderstoofvlees met tomaat, te maken. Maar twee dingen hebben de meeste versies gemeen: ze zijn pittig en ze bevatten tomaat. Voor een extra mals, vol en rijk resultaat maakt Francis haar variant met sudder- of stoofvlees in plaats van dunne plakken biefstuk. Aan jou de keuze, ik raad je absoluut aan om het op allebei de manieren te proberen.

indisch stoofvlees rundvlees balado daging sapi

Indisch stoofvlees recept voor 6 tot 8 personen | voorbereidingstijd 20 minuten | bereidingstijd 2 uur

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 2 uien, grofgesneden
  • 2 sjalotjes, grofgesneden
  • 3 teentjes knoflook, grofgesneden
  • 4–5 rode chilipepers, grofgesneden
  • 2 tl ketoembar
  • zonnebloemolie
  • 2 Indonesische laurierbladeren
  • 800 g blokjes hacheevlees
  • 2 tomaten, kleingesneden
  • 10 rawits (optioneel)
  • 1 tl tamarindepasta
  • zout
  • 15 g gula djawa, gesnipperd
  • 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
  • 2 maggiblokjes

Indische stoofvlees, je maakt het zo

  1. Maak een boemboe van de ui, sjalot, knoflook, chilipepers en ketoembar.
  2. Schenk een dun laagje zonnebloemolie in een braadpan en roerbak de boemboe samen met de laurierbladeren tot het mengsel begint te kleuren.
  3. Voeg het hacheevlees toe en roerbak het even mee.
  4. Voeg de tomaat, eventueel de rawit, de tamarindepasta, wat zout, de gula djawa, het runderbouillonblokje en de maggieblokjes toe en roerbak ze even mee. Schenk er genoeg warm water bij zodat het vlees net onder staat.
  5. Breng aan de kook en laat het stoofvlees ongeveer 1 uur op matig vuur borrelen tot het zowat gaar is. Controleer of de stoof op smaak is. Laat het gerecht zachtjes doorborrelen tot de meeste saus verdampt is. Het gerecht moet iets ‘droog’ zijn.

Dit recept komt uit Bersama – Indische gerechten om te delen (een review lees je hier), en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Bersama – indische gerechten om te delen | Good Cook | ISBN 978 9461 432 414

Of bestel online:

Andere Indische recepten uit Bersama

Van de uitgever mocht ik een aantal Indische gerechten uit Bersama met je delen. Je vindt ze hieronder. Door op de linkjes te klikken kom je uit bij het recept, zodat je ze zelf kunt proberen.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!