Hapjes en snacks

Vegan kipnuggets maken

Met een krokante laag, heerlijke kruiden en een sausje ernaast zul je je verbazen hoe verrukkelijk deze vegan nuggets zijn. Dit is een van die recepten die je wellicht doen beseffen dat het minderen van dierlijke producten helemaal niet moeilijk of saai hoeft te zijn.

vegan kipnuggets tofu

Recept voor 24-30 stuks | Bereidingstijd 15 minuten | Baktijd 35 minuten

Zelf Crunchy tofunuggets maken? Deze ingrediënten heb je nodig:

Voor de kipvingers:

  • 2 blokken van 400 g tofu
  • 250 g broodkruimels of cornflakes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el edelgistvlokken
  • 500 ml sojamelk
  • 1 el appelazijn
  • 120 g maïzena

Voor de saus:

  • 100 g vegan mayonaise
  • 2 el sriracha-saus

Vegan kipnuggets maken doe je zo

Haal de blokken tofu uit de verpakking en leg ze in schone theedoeken. Zet er een pan op, zodat de tofu goed uitlekt.

Verwarm de oven voor tot 160 °c en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de broodkruimels, olijfolie, cajunkruiden, het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en de edelgistvlokken in een kom.

Meng de sojamelk en appelazijn in een andere kom. Doe de maïzena in een derde kom.

Snijd de tofu in 24 tot 30 stukken. Haal de tofu eerst door de maïzena, daarna door het sojamelkmengsel en vervolgens door de broodkruimelmix. Leg de kipvinger op de bakplaat. Herhaal dit tot je alle kipvingers hebt gemaakt.

Zet de bakplaat 35 minuten in de oven en bak de kipvingers tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de kipvingers halverwege om.

Mix de vegan mayonaise met de sriracha-saus in een bakje.

Haal de kipvingers uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer ze met de saus.

Dit recept komt uit  Everyday vegan en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Every Day Vegan | Voor elke dag, voor elk moment en iedereen | Auteur: Lenna Omrani | Uitgever Kosmos | ISBN: 9789021581309 | 

Of bestel online:

Every Day Vegan

Lenna Omrani deelt in ‘Every Day Vegan’ de lekkerste recepten, voor elke dag, elk moment, én iedereen.

Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).
 
Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts.

vegan recepten elke dag

Andere recepten uit Every Day Vegan

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!