Avond eten

Asperges roerbakken

Je hebt het vast al gelezen; het aspergeseizoen is weer begonnen! En daar word ik zelf altijd erg blij van. Asperges staan bij mij voor lente. En lente betekent meer zon en warmte. Heerlijk weer buiten eten. En die eerste bbq daar denk ik stiekem ook al een beetje aan…

Maar voor nu dus eerst asperges. Die we gaan roerbakken.

asperges roerbakken

Mediterrane aspergeroerbak met bietjes, cherrytomaten, buffelmozzarella en pasta

Dit heb je nodig:

  • 300 g kleine bietjes
  • zout
  • flinke scheut olijfolie + 3 el extra
  • 250 g cherrytomaten
  • 450 g groene asperges, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 g gekookte pasta (vorm naar keuze)
  • 2 el koudgeperste olijfolie
  • 1 tl zoete balsamicoazijn
  • 4 kleine buffelmozzarella’s (à 125 g) of 1 grote à 250-300 g
  • 4 takjes kervel, geplukt
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 3-4 el kappertjes
  • zelfgemaakte pesto of uit een potje (optioneel)

Dit recept komt uit het boek Asperges van Jessica Lek. De fotografie werd verzorgd door Mitchell van Voorbergen. Ik deel dit recept met toestemming van uitgever Good Cook. Het recept is voor 4 personen. Je kunt het in circa 30 minuten maken. Een bakplaat is nodig voor dit recept.

Asperges roerbakken, zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
  2. Kook de bietjes met een snuf zout voor ca. 10 minuten. Laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd doormidden.
  3. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over een bakplaatje. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en gril ze 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de asperges in drieën. Verwarm de 3 el olie in een wok op matig vuur. Pof hierin de knoflook tot deze zacht is. Druk de knoflook met de achterkant van een vork fijn in de olie.
  5. Draai het vuur hoog en voeg de bietjes en asperges toe. Roerbak het geheel 2 tot 4 minuten. Schep er de laatste minuut de voorgekookte pasta door. Verwarm even.
  6. Haal de pan van het vuur en schenk er de koudgeperste olijfolie en zoete balsamicoazijn bij.
  7. Verdeel de pastaroerbak over de borden en leg op ieder bord een kleine (of een stuk) buffelmozzarella. Garneer met de geroosterde cherrytomaten, kervel, geroosterde pijnboompitten en kappertjes. Schep er eventueel een lepel pesto bij.

Mediterrane aspergeroerbak met bietjes, cherrytomaten, buffelmozzarella en pasta

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten

  • 300 g kleine bietjes
  • zout
  • flinke scheut olijfolie + 3 el extra
  • 250 g cherrytomaten
  • 450 g groene asperges, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 g gekookte pasta (vorm naar keuze)
  • 2 el koudgeperste olijfolie
  • 1 tl zoete balsamicoazijn
  • 4 kleine buffelmozzarella’s (à 125 g) of 1 grote à 250-300 g
  • 4 takjes kervel, geplukt
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 3-4 el kappertjes
  • zelfgemaakte of kant-en-klare munt- of basilicumpesto (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

2

Kook de bietjes met een snuf zout voor ca. 10 minuten. Laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd doormidden.

3

Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over een bakplaatje. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en gril ze 10 minuten in de oven.

4

Snijd de asperges in drieën. Verwarm de 3 el olie in een wok op matig vuur. Pof hierin de knoflook tot deze zacht is. Druk de knoflook met de achterkant van een vork fijn in de olie.

5

Draai het vuur hoog en voeg de bietjes en asperges toe. Roerbak het geheel 2 tot 4 minuten. Schep er de laatste minuut de voorgekookte pasta door. Verwarm even.

6

Haal de pan van het vuur en schenk er de koudgeperste olijfolie en zoete balsamicoazijn bij.

7

Verdeel de pastaroerbak over de borden en leg op ieder bord een kleine (of een stuk) buffelmozzarella. Garneer met de geroosterde cherrytomaten, kervel, geroosterde pijnboompitten en kappertjes. Schep er eventueel een lepel pesto bij.

Extra notities

Dit recept komt uit het boek Asperges van Jessica Lek. De fotografie werd verzorgd door Mitchell van Voorbergen. Ik deel dit recept met toestemming van uitgever Good Cook. Het recept is voor 4 personen. Je kunt het in circa 30 minuten maken. Een bakplaat is nodig voor dit recept.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!