Bijgerecht/ Salade

Aspergebroccoli met satésaus

Satésaus varieert van streek tot streek. De saus komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar werd door de Chinezen geadopteerd vanwege hun liefde voor pinda’s. De aspergebroccoli wordt licht gestoomd en geserveerd in een rijke, pittig-zure pindasaus. Heerlijke eenvoud op je bord!

bimi met pindasaus

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 el sesamzaad
  • 3 el grove pindakaas
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)
  • 280 g aspergebroccoli

Zelf bimi met pindasaus maken, zo ga je te werk:

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan of wok op middelhoog vuur, tot het goudbruin en aromatisch is. Meng de pindakaas met de rijstazijn, de sojasaus en eventueel de chilivlokken in een kleine pan op laag vuur en roer tot de saus warm en alles goed gemengd is.

Maak de aspergebroccoli schoon, snijd in stukjes, leg in een stoommandje en stoom in 4 tot 5 minuten gaar. Haal de aspergebroccoli uit het stoommandje en leg op een serveerbord. Schenk de satésaus erover en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Dit recept komt uit Chinese Takeaway Veggie (hier lees je de review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Chinese Takeaway Veggie| Good Cook | ISBN 978 94 6143 236 0

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!