Deze knapperige en brosse chocolade havermout koeken met sinaasappel zijn op voor je er erg in hebt. Maak daarom gerust een hele voorraad. In een afgesloten trommel zijn ze een aantal dagen houdbaar. Invriezen kan ook, maar vers zijn ze wel op hun best. Als er havermout inzit vind ik het al gauw lekker. Een appelcrumble met noten en havermout topping, een havermout ontbijtje, homemade granola of zelfgemaakte mueslirepen. Allemaal even smaakvol en allemaal met havermout. Gooi daar nog chocolade en sinaasappel tegenaan en je kunt me wegvegen 😉
Chocolade haverkoeken met sinaasappel
Voor ongeveer 10 koeken heb je de volgende ingrediënten nodig.
- 70 gram ongezouten roomboter
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram bloem
- 65 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- Rasp van 1 sinaasappel
- 50 gram pure chocolade fijngehakt
En zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop boter en suiker romig. Neem deze stap serieus! De rest van de ingrediënten kun je vervolgens tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg. Rol van het deeg balletjes en druk deze stuk voor stuk tot 1-1,5 cm dikte plat. Bak in ongeveer 15 minuten gaar en iets bruin. Laat op een rooster volledig afkoelen.
Bewaaradvies chocolade haverkoeken:
In een luchtdichte verpakking blijven de koekjes ca. twee weken goed. In de vriezer tot een maand of 3.
[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop boter en suiker romig. Neem deze stap serieus! De rest van de ingrediënten kun je vervolgens tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg. Rol van het deeg balletjes en druk deze stuk voor stuk tot 1-1,5 cm dikte plat. Bak in ongeveer 15 minuten gaar en iets bruin. Laat op een rooster volledig afkoelen. Bewaaradvies:
In een luchtdichte verpakking blijven de koekjes ca. twee weken goed. In de vriezer tot een maand of 3.
Chocolade haverkoeken met sinaasappel
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Geen reacties