Kookboeken

Culinaire boeken november

Iedere maand verschijnen er weer nieuwe culinaire boeken. Kookboeken om uit te koken, culinaire boeken om in te lezen en combinaties van beiden. Recepten uit de nieuwste kookboeken (..) vind je vaak al wel terug op kookgewoon.nl. In deze rubriek selecteren we de meest interessante, opvallende en nieuwe culinaire boeken die recent verschenen zijn.

culinaire boeken november 2021

Samen Eten

Het 25ste kookboek van Jamie Oliver

De echte Jamie Oliver fans zal het niet ontgaan zijn. Het 25ste Jamie Oliver kookboek, Samen eten ligt bij de boekhandel. Samen eten is geïnspireerd door het verlangen om mensen weer samen te brengen en te laten genieten van heerlijk eten, na anderhalf jaar waarin we zo weinig samen hebben kunnen zijn.

Ontwikkeld tijdens de elkaar opvolgende lockdowns in Engeland is Samen eten: Aan tafel! Meer dan 120 makkelijke recepten voor familie en vrienden een optimistisch en feestelijk boek vol inspiratie en heerlijke receptideeën voor al die speciale momenten en feestjes met familie en vrienden  waar we zo naar uit gekeken hebben.

“Samen eten is een eerbetoon aan het grote feestmaal thuis, iets wat ik enorm heb gemist om te kunnen delen met vrienden en familie in het afgelopen jaar. Zoveel mensen genieten van een gezamenlijke maaltijd, hebben hun liefde voor koken herontdekt of hebben misschien zelfs voor het eerst geprobeerd zelf echt te koken. Dus dit boek is bedoeld om lezers te voorzien van gemakkelijke recepten voor etentjes thuis, feestjes, speciale gelegenheden, of gewoon ouderwets gezellig samenzijn met je dierbaren. Ik wilde dat de recepten voelden als een culinair lichtpunt aan het eind van een donkere tunnel, waar eten weer echt iets is om van te genieten en te koesteren. Dit boek is hét excuus om iedereen weer aan tafel te krijgen. “ – Jamie Oliver

Ontdek de mooiste wijnstreken van de Lage Landen

Wijnroutes in Nederland en België gebundeld in boek

Dat je voor mooie en bijzondere wijngaarden en wijnmakers niet ver hoeft te reizen laat Barbara Haverkamp zien in het nieuwe reis- en inspiratieboek Wijnroutes Nederland en België. Ze deelt de beste wijnroutes in Nederland en België en neemt je mee langs betoverende plekken in de Lage Landen.

Zo kom je bij een wijngaard waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en waan je jezelf even in een droom wanneer je plaatsneemt aan een met linnen gedekte tafel tussen het groen. Ontdek ook de verrassende urban wineries midden in diverse steden. Met achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijn, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs is dit het perfecte (reis)boek voor de wijnliefhebber.

“Als er één ding is dat steevast terugkeert tijdens al mijn vakanties, dan is het wel wijnhuizen en wijngaarden bezoeken. Dezelfde beleving kun je nu ook dicht bij huis krijgen. Eén ding is duidelijk: wijn uit de Lage Landen zit in de lift. Met dit boek hoop ik iedereen te inspireren om wijnhuizen dichtbij of juist iets verder van huis te gaan ontdekken.”, aldus Barbara Haverkamp.  

Van Aardappel tot avocado

Allerhande en 70 jaar eetcultuur in Nederland  

De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-filialen – supermarkten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een hele lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954 en aan de andere kant een bord van nu.

Achter al die borden zitten talloze verhalen. En als je erlangs zou lopen zie je niet alleen hoe de gerechten veranderen maar ook hoe wij veranderen en de wereld om ons heen. Ons bord, kortom, weerspiegelt onze geschiedenis, onze uitdagingen en zegeningen, ons leven.  

Van bruine bonen met tutti-frutti tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair en überlokaal, van huisvrouwentrots tot sores en van gemakseten tot vijf-gangen- thuisdiner: Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.

Black Smoke 2: Fire, Ice & BBQ-attitude

Volop feest met dit nieuwe boek

Black Smoke 2 is het vurige broertje van Smokey Goodness.  En voor wie het nog niet wist, Black Smoke is het BBQ-restaurant van Kasper Stuart (o.a. Brasserie Appelmans, Bistro Monroe) en Jord Althuizen (o.a. Smokey Goodness, The Rough Kitchen).  


Niet alleen vind je de allernieuwste, stoerste bites en dishes van dit geweldige BBQ-restaurant in Rotterdam en Antwerpen om thuis zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails, lemonades en sterkste verhalen. Alles om beter, origineler en lekker te barbecueën en drinken.
Van Italian Porkbelly Carpaccio, Steak Robespierre. Roasted Pineapple & Black Pepper Lemonade tot Kaffir Lime Pie. Met Fire, Ice & BBQ-attitude kun je rekenen op volop feest!

Intuïtief Eten

Intuïtief Eten – revolutionaire anti-dieet methode

Dit boek is al wat eerder verschenen, maar omdat het de officiële Nederlandse vertaling is van een ongelooflijk populair Amerikaans boek wil ik het toch nog graag even onder de aandacht brengen.

Intuïtief Eten is een revolutionaire anti-dieet methode. De auteurs, twee Amerikaanse diëtisten met veel ervaring op het gebied van voeding en verstoord eetgedrag, stimuleren lezers om positiever te zijn over hun lichaam en weer in contact te komen met hun innerlijke signalen over eten zoals honger, verzadiging en voldoening.

Dit boek biedt hulp om een einde te maken aan calorieën tellen en diëten volgen. Vandaag de dag is deze aanpak relevanter en urgenter dan ooit. De Nederlandse diëtisten Evelyn Tribole en Elyse Resch leren hun lezers hoe:

  • Ze de tien principes van Intuïtief Eten kunnen inzetten om hun relatie met eten te herstellen.
  • Ze de dieetbril af kunnen zetten en de dieetmentaliteit voor altijd de rug kunnen toekeren.
  • Ze zich voldaan en tevreden kunnen voelen over de eetkeuzes die ze maken.
  • Ze lief kunnen zijn voor zichzelf, hun gevoelens en hun lichaam.
  • Ze hun lichaam kunnen respecteren en vriendschap kunnen sluiten met eten – ongeacht hun leeftijd en gewicht.
  • Ze lichaamspositieve berichten kunnen volgen voor inspiratie.

+ Nog veel meer makkelijke tips en suggesties om Intuïtief Eten in het dagelijks leven te integreren en van de vrijheid te kunnen genieten die daarmee gepaard gaat.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!