Bijgerecht/ Hapjes en snacks

Limabonendip met tempehkruim, geroosterde pastinaak en mandarijntahindressing

Geen uit de hand gelopen borrel (..) is meer hetzelfde nu je dit recept voor een hummus van limabonen kent. Op een gegeven moment is er natuurlijk honger, en hoewel een zak chips vrijwel altijd een goed idee is, kun je ook eens wat anders proberen. Het is al met al niet vreselijk veel werk en zeer de moeite waard (die dressing!).

Limabonenhumus met tempehkruim

Recept vegan hummus van limabonen

Bereiding 25 minuten – bijgerecht/snack, voor 4 personen

Deze ingrediënten heb je nodig voor een vegan dip

  • 2 pastinaken
  • 2 + 4-5 el olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 2+3 el tahini
  • sap van 1 mandarijn, gezeefd
  • 2 tl sojasaus
  • 2 knoflooktenen, waarvan 1 geperst
  • 1 tl geraspte verse gemberwortel
  • 1 tl sriracha
  • 400 g limabonen (uit blik, uitgelekt)
  • 3 el citroensap
  • 250 g tempeh
  • 4 el arachideolie
  • 1 el sojasaus
  • brood, om erbij te serveren (optioneel)

extra nodig:

  • bakpapier
  • hakmolen of keukenmachine

Zo maak je stap voor stap een vegan hummus Limabonendip met tempehkruim

  1. Verhit de heteluchtoven voor tot 180 °C. Snijd de pastinaken in de lengte door de helft. Of, als ze heel dik zijn, door vieren. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de 2 eetlepels olijfolie met de chilipoeder en smeer de pastinaak ermee in. Bestrooi met flink zout. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak de dressing door de 2 eetlepels tahini, het mandarijnsap, de sojasaus, de geperste knoflookteen, de gemberwortel en sriracha in een kom te mixen. Zet weg tot gebruik.
  3. Maak de dip door de limabonen met de 3 eetlepels tahini, citroen- sap, de 4-5 eetlepels olijfolie, zout, peper en de resterende knoflook in een hakmolen of keukenmachine te pureren.
  4. Verkruimel de tempeh. Dat doe je door het blok eerst in grove stukken te snijden en daarna met je handen te breken in kleinere brokjes.
  5. Verhit een koekenpan of wok met de arachideolie en bak het tempehkruim met een flinke snuf zout in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Blus af met de sojasaus, hussel nog eens goed door en laat even uitlekken op keukenpapier.

Dit recept komt uit Vegan Comfort van Milou van der Will en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Vegan Comfort van Milou van der Will | Good Cook| ISBN 9789461432612

Of bestel online:

Plantaardig comfort food met oosterse smaken

Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch.

Na de succesvolle titels Vegan East en Vegan Summer neemt Milou van der Will je mee naar haar winter- keuken. Vegan Comfort biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met (plof )fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaak- kokoscake met limoenmerengue.

Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin. Maak zelf silken of stevige tofu en handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastische sausjes, sides en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool. Met Vegan Comfort tover je het lekkerste comfort food op tafel met een oosterse twist.

recepten vegan comfort

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!