Avond eten

Knolselderijpuree met linzen gehaktballen

Dit is een fantastisch gerecht na een winterse wandeling. Warmt je helemaal op en zit bomvol gezonde, maar vooral heerlijke ingrediënten! Knolselderijpuree is ook nog eens veel lichter dan puree van alleen maar aardappels en bovendien verrassend lekker.

Knolselderijpuree maken

Recept om zelf knolselderijpuree te maken:

Ingrediënten:

  • linzen-gehaktballetjes (zie recept linzen gehaktballen met boerenkoolpesto)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik of vers)
  • 2 takjes tijm
  • 1 el balsamico- of rodewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl marmite of ½ bouillonblokje
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 700 g knolselderij
  • scheutje melk
  • 2 el boter
  • handvol bladpeterselie
  • olie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

En zo maak je de knolselderij puree:

  1. Maak de linzen-gehaktballetjes (zie recept linzen gehaktballen met boerenkoolpesto), maar bak ze pas als de saus en puree klaar zijn.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Verhit een scheut olie en stoof de ui, knoflook en wortel gedurende 8 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes, een scheutje water, de takjes tijm, de azijn, suiker en marmite toe en laat 25 minuten zachtjes koken.
  4. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, laat even drogen in de warme pan en pureer. Meng met een scheutje melk en de boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Bak de gehaktballetjes goudbruin en serveer ze met de tomatensaus en knolselderijpuree. Garneer met gehakte bladpeterselie.

Smaakvol kookboek

Dit recept komt uit Smaakvol en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Smaakvol laat zien waar eten vandaan komt en bundelt 60 eenvoudige recepten die Elise Van de Poele graag maakt. Elise heeft een passie voor heerlijk en eerlijk koken. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met de recepten uit haar kookboek laat ze zien dat eenvoudig ook nog heel goed duurzaam en lekker kan zijn. Zero waste, duurzaam én lekker eten is Elise’s missie. De recepten hebben veel smaak, zijn eenvoudig, niet tijdrovend en niet duur. En altijd met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. 

Bestel bij je boekhandel: Manteau | Smaakvol | ISBN 978 9022 3375 85

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!