Hoi, leuk dat je hier bent! Mijn naam is Maike. Ik ben getrouwd en moeder van twee schoolgaande kinderen. Verder ben ik gediplomeerd natuurvoedings adviseur, recept ontwikkelaar, een echte lekkerbek en kookboeken nerd. Ben enorm dop op eten en gelukkig ook op het klaarmaken daarvan. Met Kook Gewoon ben ik een aantal jaren geleden begonnen omdat ik vond (en vind) dat het met al die food hypes, steeds lastiger is geworden om het (als ouder) goed te doen. Want wat koop of kook jij nog (voor je kind) met een goed gevoel?

Chiazaad, quinoasalades, groene smoothies en superfoods zijn gezond. Meestal dan. Melk, brood en pasta taboe. Of niet? Suiker vergif. Toch? Oh, en jullie eten zeker ook alleen nog maar glutenvrij?! (uiteraard doe je dit wel wanneer je coeliakie hebt..)

Mensen, doe nou toch eens normaal over eten! Eten is geen straf, eten moet een feestje zijn. Voor jezelf maar ook voor je lijf.

Eén specifiek gezond product bestaat niet. Een gezonde manier van eten (en leven) wel!

Zelf ben ik weer gewoon gaan koken.

Gezond en vooral lekker. Voor mezelf, want na m’n 40ste moet ik nog beter voor mijn lijf zorgen, vind ik… Maar bovenal ook voor mijn gezin. De opleiding natuurvoeding adviseur heb ik gevolgd voor de nodige extra kennis. Verder denk ik simpelweg zelf na over voeding. Want waarom zou je niet alles eten wat je lekker vind op het moment dat jij daar zin in hebt? Ik laat me mooi niet (meer) de les lezen door allerlei instanties of hippe foodhypes. Ik Kook Gewoon! Eigenlijk gewoon een beetje zoals vroeger, maar dan met de kennis van nu.

marleen-sahetapy-fotografie-kookgewoon-maike-keuben

Op Kook Gewoon deel ik met jou recepten die ik mijn eigen gezin voorschotel of die ik in opdracht voor anderen heb ontwikkeld. Zo lekker en gezond mogelijk. Eén ding staat daarbij vast. Ik wil mijn gezin het beste geven. Net als jij het jouwe. In theorie weten we natuurlijk allemaal best wel wat gezond is en wat niet. Maar in de praktijk is dat niet altijd even eenvoudig toe te passen (is mijn ervaring). Want wat is dat dan, het beste? Wat kun je nu beter wel en niet eten als je gezond wil leven? En is dat gezonde eten dan nog wel lekker? En hoe combineer je het? Ik ga op ontdekkingstocht in mijn keuken en deel mijn ervaringen graag met jou hier op Kook Gewoon.

Maar laten we ook praktisch en vooral eerlijk zijn.

Als moeder, of kokende vader, heb jij net als ik vast ook niet uren de tijd voor het klaarmaken van een maaltijd, of wel? We gaan hier dus niet hysterisch doen over pakjes en zakjes. Tuurlijk, ALLES zelf klaarmaken is meestal gezonder. Dat weet ik ook wel. Maar kun jij één iemand in je directe omgeving aanwijzen die nog nooit een bouillonblokje, kant-en-klare saus, rol koekjes, pakje of zakje heeft gebruikt? Precies. Kook Gewoon kookt dus zo gezond mogelijk, maar knijpt ook wel eens een oogje dicht. En omdat gezonde voeding niet echt bestaat deel ik hier gevarieerde recepten. Van havermoutpap tot pizza.

Variatie en bewustwording dat is wat je op Kook Gewoon vindt. Niets meer, maar ook niets minder.

Eet smakelijk!

maike