Gebak en taart

Pepernoten glutenvrij

Alle kinderen zijn er dol op; pepernoten! Maar wat nu als je kind geen gluten mag eten? Dan bak je toch gezellig samen glutenvrije pepernoten? Ik geef je een lekker en eenvoudig recept. Bak ze!

pepernoten glutenvrij

Recept voor pepernoten (glutenvrij)

Recept voor ca. 50 pepernoten – bereidingstijd 30 minuten, oventijd 15-20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g amandelmeel
  • 2 el bakpoeder
  • 50 g rietsuiker
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 75 g boter
  • 2 el speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1-2 el melk

Zo maak je zelf pepernoten die glutenvrij zijn:

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Meng het amandel- meel met het bakpoeder, beide suikers, de speculaas- kruiden, het zout en de boter tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg dan de melk toe. Dit deeg is wat natter dan normaal pepernotendeeg, maar droogt wat meer uit in de oven door het amandelmeel.
  3. Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker, ongeveer 8 tot 10 gram. Leg ze op een bakplaat en druk een beetje plat. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar (ze moeten nog net een beetje zacht zijn als je ze uit de oven haalt) en laat ze helemaal afkoelen.

Dit recept komt uit Strooigoed en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Good Cook | Strooigoed | ISBN 978 9461 4317 90

Of bestel online:

glutenvrije pepernoten

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!