Avond eten/ Ekoplaza

Pizzabodem maken glutenvrij

Kennen jullie mijn basis recept voor een zelfgemaakte pizza met een dunne bodem nog? Het is een van de artikelen waarop ik nog steeds veel reacties krijg. Blijkbaar zijn er heel veel mensen die dol zijn op zelfgemaakte pizza’s. Met een lekkere krokante bodem welteverstaan. Laats kreeg ik de vraag of ik niet een glutenvrije variant zou willen delen. Nou, hier komt ie.

Glutenvrij pizzadeeg

Dit recept voor glutenvrij pizzadeeg komt uit het boek Lekker Glutenvrij. Ik deelde er eerder het recept voor glutenvrije pannenkoeken uit. Ik heb nog niet de tijd gehad dit recept zelf uit te proberen. Puur om het feit dat ik niet alles in huis heb om deze glutenvrije pizza’s te maken. Normaal gesproken zou ik meteen naar de winkel gerend zijn om inkopen te doen. Maar ja. We zitten midden in de coronacrisis. En er zijn dus wel belangrijkere dingen dan het uittesten van recepten. Maar omdat ik ook weet dat er heel veel kinderen (en ouders!) thuis zitten die wel wat extra comfort food kunnen gebruiken, deel ik dit recept toch met je. Heb jij wel alles in huis en zin in pizza? Ik hoor heel graag of het gelukt is, hieronder in de reacties!

pizzabodem maken glutenvrij

In dit recept wordt Mix’Gom gebruikt. Dat is een glutenvrij poeder dat in een kleine hoeveelheid wordt toegevoegd aan meel. Het geeft taart en deeg structuur en luchtigheid. Het is online en via natuurwinkels verkrijgbaar.

Pizzabodem maken glutenvrij

Pizzadeeg glutenvrij

Print Recept
Personen: 2 pizza's Bereidingstijd: 10 min (+ 6 uur rusten)

Ingrediënten

  • 200 g rijstmeel
  • 50 g wit maismeel
  • 25 g tapiocazetmeel
  • 25 g aardappelzetmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 tl Mix'Gom
  • 10 g bakpoeder zonder gluten
  • 30 cl warm water
  • 1 el olijfolie

Bereiding

1

Kneed in de mengkom van een keukenmachine met kneedhaken de meelsoorten, de zetmeelsoorten, het zout, de suiker en de Mix'Gom.

2

Los in een kom het bakpoeder op in 5 cl warm water. Giet het mengsel in de kom van de keukenmachine. Meng en voeg beetje bij beetje de rest van het warme water toe. Kneed het deeg nog 5 minuten. Giet de olie erbij en kneed tot de massa homogeen is.

3

Vorm een bal van het deeg en leg hem in een kom. Dek af met plastcfolie en bewaar 6 uur op kamertemperatuur ( in het ideale geval dicht bij een warmtebron).

4

Bestruif het werkvlak licht met meel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Vorm van elke helft twee grote cirkels.

5

Leg de deegcirkels op twee met olie ingesmeerde bakplaten of pizzavormen en laat 15 min. rusten.

6

Beleg naar smaak.

7

Bak de pizza's 10 tot 15 inuten in een voorverwarmde oven op 240 graden.

Extra notities

Recept uit Lekker Glutenvrij - ISBN 978-90-447-5675-3 - Uitgeverij Deltas

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!

kook gewoon gezonder 8 stappen

NIEUW !

Binnenkort start het online programma waarin je op een leuke en makkelijke manier leert om blijvend gezonder te eten. GEEN DIEET maar een gezonde leefstijl met blijvend resultaat!

You have Successfully Subscribed!