Kookboeken

Vegan summer – plantaardige bbq recepten

Inmiddels ben ik in het bezit van heel wat barbecue boeken. En daar komt zo nu en dan weer een pareltje bij. Vegan Summer is mijn nieuwste aanwinst en heeft uitsluitend plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue. En dat is best wel fijn, want tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die minder of zelfs helemaal geen vlees meer eten.

vegan bbq boek summer

Vegan Summer – plantaardige barbecue recepten

Bij een barbecue denk ik zelf nog steeds vooral eerst aan een lekker stukje vlees. Maar waar ik jaren terug nog vaak meerdere stukken vlees op de barbecue gooide, daar stokbrood met kruidenboter bij serveerde en ’s-avond de onaangeroerde salade in de kliko gooide, zien mijn bbq’s er tegenwoordig heel wat anders uit.

Vlees heeft bij ons een wat minder grote rol gekregen (vaker kies ik nu voor 1 mooi stuk(je) eerlijk vlees). En groeten zijn nog meer naar de voorgrond getreden. Groenten voor naast en op de barbecue wel te verstaan. Prei, mais, rode kool, bloemkool, you name it, ik gooi het er tegenwoordig op. En ja, ik weet dat vegan staat voor plantaardig, dus naast vlees, ook geen andere dierlijke producten (melk, ei, boter, etc.). Zo ver ga ik zelf niet. Maar het is best prettig om recepten achter de hand te hebben voor het geval je een veganist te eten krijgt. Of iemand met een lactose-intolerantie of ei-allergie. Wel zo gastvrij.

Naast een aantal vegan basics (pindasaus, brioche broodjes, knoflooksaus) vind je in Vegan Summer verschillende plantaardige burgers (die er echt lekker uit zien!) en heel veel verrassende spies suggesties (koningsboleet, sateh tempeh, gegrilde ananas). En uiteraard ontbreken ook de salades niet, die vaak toch al wel vega zijn, en in dit boek helemaal plantaardig. De ingelegde rodekool salade met sojadressing en Japanse watermeloen salade staan al op mijn lijstje. En ook voor toe geeft Vegan Summer nog lekkere suggesties, de mango-crumble met slagroom van kokosmelk ziet er ongelooflijk lekker uit. Steek die barbecue maar aan hoor!

Kortom: Vegan Summer is een heerlijk en mooi vegan kookboek met verrassende recepten voor op en naast de barbecue. De fotografie en schrijfstijl, maar ook zeker de prijs zijn erg uitnodigend (leuk om cadeau te geven!). Laat dat mooie weer dan nu eindelijk maar weer eens komen!

Bestel bij je boekhandel: Vegan Summer | Good Cook | ISBN 978 94 6143 255 1

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!