Lunch

Wraps met pulled shiitakes

Wraps met pulled shiitakes. Net als pulled pork, maar dan wel helemaal plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een vegan broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.

pulled shiitakes wraps

Recept wraps met pulled shiitakes met rodekoolsalade en muntsaus

Recept voor 4 personen – marineren 30 minuten – bereidingstijd 50 minuten

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • ¼ rode kool
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2-3 el appelazijn
  • 1 el honing
  • 3 el olie (koud)
  • 1 tl mosterd
  • 3 takjes verse munt
  • 150 g plantaardige ongezoete yoghurt
  • sap van ½ citroen
  • 500 g shiitakes
  • 1 grote zoete ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 grote of 8 kleine volkorenwraps
  • 100-150 ml barbecuesaus
  • Olie
  • Peper en zout
  • 1 potje bietenscheuten (optioneel ter garnering)

Zo maak je vegan wraps met pulled shiitakes

  1. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn en meng met de rodekool. Meng de appelazijn (de hoeveelheid hangt een beetje af van de grootte van je rodekool, doe dit naar smaak), de honing, de olie en de mosterd. Roer de dressing goed door de rodekool en kruid met voldoende peper en zout. Laat in de koelkast minstens 30 minuten marineren.
  2. Hak de blaadjes van de munt fijn. Meng de plantaardige yoghurt met de munt, het citroensap en peper en zout. Zet in de koelkast.
  3. Snijd de shiitakes in reepjes of trek met een vork in stukken. Pel de ui en snijd in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie, voeg de ui toe en laat op een middelhoog vuur zacht worden. Verhoog het vuur, kruid met peper en zout en laat de ui lichtjes karamelliseren. Haal de ui uit de pan, voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe en bak nu de shiitakes en knoflook op een hoog vuur. Roerbak tot de shiitakes hier en daar een goudbruin randje krijgen. Doe de gebakken ui en 100 ml barbecuesaus in de pan en laat 3 minuten al roerend karamelliseren. Voeg meer barbecuesaus toe indien gewenst. Kruid bij met peper en zout.
  4. Warm de wraps 1 minuut in de pan en serveer met de rodekoolsalade, muntyoghurt en de pulled shiitakes.
  5. Garneer met bietenscheuten.

Smaakvol – koken met lokalen, pure en duurzame ingrediënten

Dit recept komt uit Smaakvol en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Smaakvol laat zien waar eten vandaan komt en bundelt 60 eenvoudige recepten die Elise Van de Poele graag maakt. Elise heeft een passie voor heerlijk en eerlijk koken. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met de recepten uit haar kookboek laat ze zien dat eenvoudig ook nog heel goed duurzaam en lekker kan zijn. Zero waste, duurzaam én lekker eten is Elise’s missie. De recepten hebben veel smaak, zijn eenvoudig, niet tijdrovend en niet duur. En altijd met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. 

Bestel bij je boekhandel: Manteau | Smaakvol | ISBN 978 9022 3375 85

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!