Bijgerecht

Salsa Verde; een kruidige groene saus, je maakt hem zo

Salsa Verde is een kruidige, groene saus met pit die heerlijk smaakt bij rosbief, ribeye of ander vlees. Maar salsa verde doet het ook goed bij vis of geroosterde groente. Uiteraard zijn er heel veel verschillende recepten voor deze kruidige saus dus gebruik de verse kruiden die je in huis hebt en vervang gerust hier en daar een ingrediënt.

Salsa Verde recept (voor ca. 400 gram)

  • 75 gr. peterselie, fijngehakt
  • 25 gr. koriander, fijngehakt
  • 1 el. grof gehakte knoflook
  • 100 gr. lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 bosje tijm, fijngehakt
  • 125 ml. water
  • 2 tl. limoenrasp
  • 6 el. vers limoensap
  • 1 pepertje, gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 1 el zeezout
  • 1 el. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 375 ml. olijfolie

En zo ga je te werk:

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en pulseer op hoge snelheid. Verlaag de snelheid en schenk rustig de olijfolie erbij tot hij geëmulgeerd is.

salsa verde recept

Salsa Verde

Print Recept
Personen: 400 gram Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten

  • 75 gr. peterselie, fijngehakt
  • 25 gr. koriander, fijngehakt
  • 1 el. grof gehakte knoflook
  • 100 gr. lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 bosje tijm, fijngehakt
  • 125 ml. water
  • 2 tl. limoenrasp
  • 6 el. vers limoensap
  • 1 pepertje, gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 1 el zeezout
  • 1 el. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 375 ml. olijfolie

Bereiding

1

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en pulseer op hoge snelheid. Verlaag de snelheid en schenk rustig de olijfolie erbij tot hij geëmulgeerd is.

Extra notities

Het recept is afkomstig uit het kookboek Breddos Tacos en met toestemming van uitgeverij Good Cook online geplaatst door Kook Gewoon.

Het recept is afkomstig uit het kookboek Breddos Tacos en met toestemming van uitgeverij Good Cook online geplaatst door Kook Gewoon.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!