Salsa Verde is een kruidige, groene saus met pit die heerlijk smaakt bij rosbief, ribeye of ander vlees. Maar salsa verde doet het ook goed bij vis of geroosterde groente. Uiteraard zijn er heel veel verschillende recepten voor deze kruidige saus dus gebruik de verse kruiden die je in huis hebt en vervang gerust hier en daar een ingrediënt.
Salsa Verde recept (voor ca. 400 gram)
- 75 gr. peterselie, fijngehakt
- 25 gr. koriander, fijngehakt
- 1 el. grof gehakte knoflook
- 100 gr. lente-uitjes, fijngehakt
- 1 bosje tijm, fijngehakt
- 125 ml. water
- 2 tl. limoenrasp
- 6 el. vers limoensap
- 1 pepertje, gehalveerd en zaadjes verwijderd
- 1 el zeezout
- 1 el. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 375 ml. olijfolie
En zo ga je te werk:
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en pulseer op hoge snelheid. Verlaag de snelheid en schenk rustig de olijfolie erbij tot hij geëmulgeerd is.
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en pulseer op hoge snelheid. Verlaag de snelheid en schenk rustig de olijfolie erbij tot hij geëmulgeerd is. Het recept is afkomstig uit het kookboek Breddos Tacos en met toestemming van uitgeverij Good Cook online geplaatst door Kook Gewoon.Salsa Verde
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Het recept is afkomstig uit het kookboek Breddos Tacos en met toestemming van uitgeverij Good Cook online geplaatst door Kook Gewoon.
Geen reacties