Kookboeken

Vegan East – plantaardige gerechten uit de oosterse keuken

De oosterse keuken zit vol met smaak, pit en gelaagdheid. Voor sommige gerechten moet je zelfs het voltallige kruidenrek van de supermarkt omkiepen in je winkelmandje. Dierlijke ingredi├źnten zijn er eigenlijk heel gebruikelijk. Maar als je vegan bent of vegetarisch eet is dat laatste natuurlijk geen optie. Gelukkig is er nu na Chinese takeaway veggie ook Vegan East, een kookboek vol plantaardige gerechten uit de oosterse keuken.

vegan east kookboek oosterse keuken

Vegan East

Met meer dan 80 oosterse vegangerechten is Vegan East het bewijs dat je echt niets lekkers hoeft te missen als je kiest om plantaardig te eten. Milou van der Will, van thegreenchopstick.com, omarmt de oosterse smaken van zoet tot pittig. Ze deelt haar vegan recepten die jij op jouw beurt razendsnel op tafel zet. Maak vegan steamd buns (gestoomde broodjes), nasi goreng, pulled oesterzwam in sojasaus of vegan spekkoek (zonder eieren!). Als je al een beetje een basis-toko-voorraad in huis hebt kun je met dit kookboek waarschijnlijk direct aan de slag. De fraaie fotografie en aanstekelijk humoristische manier van schrijven nodigen daar zeker toe uit.

Vegan East geeft je naast suggesties voor een basis-voorraadkast ook een aantal fijne basisrecepten om Oosters te koken. Denk aan vegan vissaus, zoete chilisaus, sambal tempeh, boemboe voor rendang, en groene, gele en rode currypasta. De overige recepten zijn opgedeeld naar smaak en soort. Pittig, streetfood, comfortfood, lichte en zoete gerechten vechten straks om een plekje op jouw bord. Oh en als ik je een tip mag geven, begin met het lezen van het dankwoord, alleen al daar spreekt zoveel liefde (voor eten) uit dat ik ervan overtuigd ben dan je daarna wel toe bent aan een heerlijk bordje vegan ossters comfortfood uit dit boek.

Bestel bij je boekhandel: Vegan East | Good Cook | ISBN 978 9461 432 391

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!