Avond eten/ Lunch

Vegan pannenkoeken met spinazie

Heb je (net als ik) vaak verse spinazie over? En weet je niet wat je ermee moet? Maak deze simpele spinaziepannenkoeken! Dit gerechtje is niet alleen makkelijk en voedzaam, het is ook nog eens gluten- en sojavrij. Perfect als lunch of hartig ontbijt. Beleg de pannenkoeken met hummus, vegan mayonaise, groenten en/of verse kruiden.

vegan pannenkoeken spinazie

Recept voor 8 pannenkoeken | BEREIDINGSTIJD 3 minuten | KOOKTIJD 15 minuten

Ga je zelf vegan pannenkoeken maken? Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 300 g verse spinazie
  • 200 g (spelt)bloem
  • 375 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 1-2 el olijfolie
  • Optioneel (toppings): hummus, cherrytomaatjes, kikkererwten, rode ui, verse peterselie, peper en zout, knoflookpoeder

Vegan pannenkoeken van spinazie maak je zo:

Was de spinazie en laat het goed uitlekken.

Doe de spinazie samen met alle andere ingrediënten, behalve de olijfolie, voor de pannenkoeken in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag. Het beslag moet een beetje dik zijn, maar nog steeds dun genoeg dat het zich in de pan kan verspreiden. Voeg bloem toe als het te dun is en wat amandelmelk als het te dik is.

Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet wordt.

Giet wat beslag in het midden, til de pan op en kantel hem om het beslag over de hele pan te verdelen.

Als de bovenkant van de pannenkoek gaar is (en bubbeltjes krijgt aan de bovenkant), maak hem dan los en draai hem om met een spatel. Bak de pannenkoek nog 1 minuut tot de andere kant lichtbruin is.

Herhaal dit vervolgens met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur, afgedekt met een theedoek.

Beleg de pannenkoeken met hummus, cherrytomaatjes, kikkererwten, rode ui, verse peterselie en wat peper, zout en knoflookpoeder, of kies je eigen favoriete toppings.

Dit recept komt uit  Everyday vegan en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Every Day Vegan | Voor elke dag, voor elk moment en iedereen | Auteur: Lenna Omrani | Uitgever Kosmos | ISBN: 9789021581309 | 

Of bestel online:

Every Day Vegan

Lenna Omrani deelt in ‘Every Day Vegan’ de lekkerste recepten, voor elke dag, elk moment, én iedereen.

Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).
 
Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts.

vegan recepten elke dag

Andere recepten uit Every Day Vegan

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!