Avond eten

Paksoi met sesam-chilisaus

Een heerlijk vegetarisch recept met een verrassende smaak en pittige bite. Het staat al in 15 minuten op tafel. We gaan met dit paksoi recept toch weer even de Oosterse en vegetarische kant op.

paksoi chilisaus
Plants Only Kitchen – Good Cook

Vegan recept paksoi met sesam-chilisaus

Klaar in 15 minuten – recept voor 4 personen

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 el sesamolie
  • 6 stronkjes Shanghai paksoi, in de lengte gehalveerd
  • 2 el gemengd sesamzaad
  • voor de zoete chilisaus
  • 1 el chilivlokken
  • een stukje verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 ml rijstwijnazijn
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el maïzena gemengd met 2 el water

Zo ga je te werk:

  1. Maak eerst de zoete chilisaus. Voeg alle ingrediënten voor de saus, behalve het maïzenapapje, met 240 ml water toe aan een kleine pan op middelhoog vuur.
  2. Breng de saus aan de kook, laat 10 minuten zachtjes pruttelen en klop dan het maïzenapapje erdoor om de saus te binden. Zet het vuur laag.
  3. Verhit de sesamolie in een grote wok op hoog vuur. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 tot 4 minuten. Schep dan een flinke soeplepel zoete chilisaus erbij.
  4. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct.

HOUDBAARHEID: Overgebleven saus is maximaal 4 weken in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast houdbaar.

Dit recept komt uit Plants Only Kitchen, een review en andere recepten vind je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!