Drankjes

Witte wijn voor bij vleesgerechten

Buydrinks vroeg me wat wijnen te proeven. Als je me kent, weet je dat ik niet snel nee zeg tegen een goed glas wijn. Ik koos er voor een wijnpakket dat past bij een vleesmenu te reviewen. Het interessante hieraan vond ik eerlijk gezegd vooral dat er niet alleen rode wijn maar ook twee verschillende witte wijnen in het pakket zitten. Witte wijn en vlees zou dat wel goed samen gaan?

Mijn twijfel werd eigenlijk meteen al weggenomen, want het pakket bleek speciaal door een vinoloog en sommelier te zijn samengesteld. En als die het zegt… geloof ik dat natuurlijk direct. Uiteraard heb ik de wijnen nog wel even zelf geproefd.

In mijn wijnpakket, een vinify wijnpakket voor bij vlees, dat speciaal is samengesteld voor een feestdagenmenu met vleesgerechten, tref ik aan: Bordeaux uit 2016, Château La Croix Montlabert Grand Cru, Spaanse witte wijn, Voché Blanco Fermentado en Barrica Rioja DOC en een Italiaanse witte wijn, Cecilia Beretta Pinot Grigio. De Bordeaux wijn, geen onbekende wijn om te combineren met een lekker stukje vlees, is vol en krachtig van smaak en combineert erg goed met een mooi stukje rundvlees.

Witte wijn voor bij vleesgerechten

Dan de witte wijnen. Een frisse, fruitige Spaanse Rioja die lekker is bij groente, salades, schaal-en schelpdieren of vleeswaren (ik zeg, hallo carpaccio!). Wij kozen er voor de Rioja te combineren met een mooi stukje entrecote, rode bieten en krokant gebakken gnocchi. Een prima combinatie!

witte wijn en vlees

Ook nog in het pakket, een Italiaanse Pinot Grigio. Deze topper doet het uitstekend bij kalfsvlees, gevogelte, vis en groente of salades. En is door zijn frisse en fruitige smaak ook zeker geschikt om te drinken bij een aperitief of tijdens de borrel.

Kortom het wijnpakket dat ik ontving betreft een mooi uitgebalanceerd wijnpakket met rode en witte wijnen voor bij vleesgerechten.

Wijn en spijs combinatie

Wat dit wijn vleespakket nog extra leuk maakt is dat het nu gepaard gaat met een gratis receptenboekje vol feestgerechten. Wijn en spijs zijn hierin al op elkaar afgestemd door een chef kok en een sommelier! Ideaal, want je bent de komende feestdagen in één keer klaar voor een compleet menu met bijpassende wijnen. Zonder kerststress een perfect op elkaar afgestemde wijn-spijs combinatie op tafel wilt zetten, wat wil je nog meer?!

Oh, en voor het geval dat jij helemaal geen vleesliefhebber bent en veel liever vis eet tijdens de feestdagen heb ik nog een tip. Buydrinks heeft ook een feestelijk vinify wijnpakket voor bij de vismaaltijd. Ook bij dit wijnpakket ontvang je een boekje met wijn, inspiratie en feestelijke recepten.

Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!