Avond eten

Zoet zure zalm uit de airfryer

Zalm zit vol gezonde omega 3-vetzuren en is terecht geliefd vanwege de voedingswaarde. In slechts 20 minuten kun je genieten van deze zoetzure zalm uit de airfryer. Win win dus!

zoet zure zalm airfryer

Dol op de smaak van zalm? Dan vind je deze recepten vast ook lekker: lasagne met vegan zalm, vegan zalm hapje.

Deze ingrediënten heb je nodig voor 2 porties:

  • sinaasappelsap (liefst vers geperst), 60 ml
  • zoutarme sojasaus (tamarin), 1 eetl
  • ketchup, 1 eetl
  • rijstazijn, 1 tl
  • honing, 1 tl
  • maizena, 1 tl
  • zalmmoot met huid, 300 g
  • snuf grof zout
  • snuf zwarte peper

En zo maak je zoet zure zalm uit de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Klop sinaasappelsap, sojasaus, ketchup, rijstazijn, honing en maizena door elkaar en verhit op het fornuis (of in 1 min in de magnetron op hoogste stand). Roer de saus door tot hij bindt. Schenk de helft van de saus in een kommetje en bewaar voor het serveren.
  • Vet de airfryermand in met bakspray. Bestrooi de zalm met zout en pepere en leg de moot op de huid in de mand. Bak 5 minuten.
  • Haal de mand uit de airfryer en bestrijk de zalm met de overgebleven saus, maar draai de zalm nog niet om.
  • Haal de zalm uit de airfryer, leg hem op een bord en serveer warm. Geef de rest van de saus erbij als dip.

TIP: Lekker met gestoomde broccoli en een partje citroen.

Voedingswaarde per portie (= 150 g zalm): vet 15 g – koolhydraten 10 g – suiker 8 g – eiwitten 28 g – 295 kcal

Dit recept komt uit Gezond koken in de airfryer (kookboek review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandelGezond koken in de airfryer| Manteau | ISBN 9789 0223 37332

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

  • Irma van Helvert
    20 maart 2022 at 17:47

    Hallo Maike. Ik heb een vraag betreffende het recept van “zoet zure zalm uit de airfryer”
    Ik heb net (voor het eerst) een airfryer gekocht en zocht een lekker recept. Bovenaan bij het recept staat dat de zalm in 20 min. klaar is. Bij de uitleg van de bereiding staat dat je de mand met de zalm na 5 min. uit de airfryer moet nemen om de zalm te bestrijken met de saus. En bij de volgende regel moet je de zalm al op je bord leggen.
    Het lijkt alsof daar een of meer regels zijn weggevallen. Ik verwachtte de vis nog 15 min. in de airfryer te moeten bakken. Kun je hier opheldering over geven?