Als je ’s morgens zin hebt in iets hartigs moet je dit gerecht eens maken. Omdat het wat tijd kost is het vooral geschikt voor het weekend. Je kan de groenten ook de avond ervoor klaarmaken en luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren. Terwijl de pap zachtjes kookt kan jij je klaarmaken voor de dag. Nog een voordeel: het is een eenpansgerecht – minder afwas dus!
Hartige ontbijt pap maken doe je zo
Recept voor 1 portie | bereidingsduur ca 20 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 1⁄4 courgette
- 2 champignons
- 1⁄2 kleine rode ui
- 1 el olijfolie
- 2 gedroogde tomaten, ingelegd in olie
- 50 g fijne gierst (Gebruik fijne gierst zodat de pap de juiste dikte krijgt.)
- 150 ml groentebouillon
- 2 takjes basilicum
- Zout en versgemalen peper
Zo ga je te werk:
STAP 1 Was de courgette en snijd hem in kleine stukjes. Maak de cham- pignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui, snijd hem doormidden en dan ook in kleine stukjes.
STAP 2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui daarin aan. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak die mee aan.
STAP 3 Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
STAP 4 Doe de gierst bij de groenten, bak hem even mee en blus dan af met groentebouillon. Roer de gedroogde tomaten erdoor. Laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Zet de temperatuur dan op de laagste stand en laat de gierst 10 minuten wellen.
STAP 5 Was de takjes basilicum, schud ze droog, snijd ze in stukjes en roer die door de pap.
STAP 6 Maak op smaak af met zout en peper.
Dit recept komt uit Verrukkelijk Vegan en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Verrukkelijk Vegan| Deltas | ISBN 978 90 447 6076 7
Of bestel online:
Geen reacties