Zoete aardappels zijn behoorlijk vezelrijk en uiteraard extreem lekker. Dat er ook nog eens lekker veel ijzer, magnesium, kalium en vitamine A en C in zit is dus gewoon extra meegenomen. Vandaag maken we gebakken zoete aardappelen met plantaardige cashewkaas. Zoete aardappels zijn natuurlijk al vegan en de kaas van cashewnoten is dat ook.
Gebakken zoete aardappelen met cashewkaas
Recept voor 4 personen | Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten, plus 1 uur bakken
- 4 zoete aardappelen
- 1 avocado
- 200 g cashewkaas (zie recept zelf vegan kaas maken van cashewnoten)
- 1 klein bosje bieslook
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Cayennepeper
- Olijfolie
- 1 handvol granaatappelpitjes (optioneel)
Zo ga je te werk:
STAP 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
STAP 2 Snijd de zoete aardappelen met een mes in. Leg ze op een bak- plaat met bakpapier en bak ze 45-60 minuten in de oven. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Controleer met een satéprikker; ze moeten vanbinnen lekker zacht zijn.
STAP 3 Snijd intussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees waaiervormig door.
STAP 4 Haal de zoete aardappelen uit de oven en schep er cashewkaas op. Leg op elke aardappel een waaier avocado. Was de bieslook, snijd hem fijn en strooi hem erover. Kruid met een beetje zout, peper en cayennepeper en druppel er ten slotte wat olijfolie over. Strooi er naar keuze granaatappelpitjes over.
Dit recept komt uit Verrukkelijk Vegan en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Verrukkelijk Vegan| Deltas | ISBN 978 90 447 6076 7
Of bestel online:
Geen reacties