Hapjes en snacks

Vegan kaas maken was nog nooit zo makkelijk

Deze vegan room ‘kaas’ is een heerlijk plantaardig alternatief waarvoor je slechts weinig ingrediënten nodig hebt! Het hoofdbestanddeel zijn cashewnoten. Als je ze een tijdje weekt in water en krachtig pureert, ontstaat er een heel romig mengsel. Wat ik bij dit recept extra leuk vind – behalve het opeten – is het versieren: je kan hierbij heel creatief te werk gaan en je uitleven – echt een blikvanger op een feestbuffet en bijzonder geschikt op een gezonde hapjesavond.

cashewkaas maken

Zelf vegan kaas maken van cashewnoten

Recept voor een kaasje van ca. 200 gram | Bereidingstijd: 15 minuten, plus minimaal 4 uur inweken

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 200 g cashewnoten
  • 1 el citroensap
  • 1⁄2 klein teentje knoflook
  • 3⁄4 tl zout
  • 1⁄4 tl versgemalen zwarte peper

Stap voor stap vegan kaas maken doe je zo:

STAP 1 Week ter voorbereiding de cashewnoten ten minste 4 uur, maar liever een hele nacht, in water.

STAP 2 Giet de cashews af, was ze en doe ze in een krachtige keuken- machine. Voeg de overige ingrediënten plus 1-3 eetlepels water (afhankelijk van hoe romig de kaas moet zijn) toe en pureer stevig.

BEWAREN Bewaar de cashewkaas in een luchtdichte verpakking. Hij blijft ongeveer 1 week goed in de koelkast.

VEGAN CASHEWKAAS VARIATIE TIPS

Je kan van de kaas ook een blokje maken en dat bewaren in een marinade van olijfolie, rozemarijn of chilipeper. Zo doet hij qua smaak en structuur een beetje denken aan feta.

Het is ook heel mooi als je balletjes van de kaas maakt en die tussen de handen een beetje platdrukt. rol ze dan door fijngehakte bieslook, fijngehakte geroosterde walnoten, geraspte citroenschil, kerriepoeder, peper of iets anders.

Dit recept komt uit Verrukkelijk Vegan en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Verrukkelijk Vegan| Deltas | ISBN 978 90 447 6076 7

Of bestel online:  

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!