Eten buiten de deur

Bezoek gratis de leukste Food Festivals van 2017

Laten we eerlijk zijn. De agenda voor de komende weken of maanden is zo vol, dus als je niet nu alvast begint met plannen, schiet een food festival bezoekje er dit jaar (weer) bij in.. Houd je van goed eten dat met veel passie wordt klaar gemaakt? Houd je van muziek en entertainment? En heb je een keertje geen zin om zelf te koken? Bezoek in 2017 dan (eindelijk) een food festival.

Bezoek gratis de leukste Food Festivals van 2017

Het bezoek aan deze festivals is voor jong en oud echt de moeite waard! Ik heb de leukste gratis (!) food festivals van 2017 voor je op een rijtje gezet. Kies welk festival je het meeste aanspreekt of bezoek ze allemaal. Met name in de maand mei moet je dan wel heel goed kunnen plannen.. De festivals die ik voor je heb geselecteerd zijn geschikt voor alle leeftijden. En gratis toegankelijk. Enjoy!

#1 Food festival Lepeltje Lepeltje 2017

Op Lepeltje Lepeltje worden al je zintuigen geprikkeld. Lepeltje Lepeltje is inmiddels een begrip en dit jaar in 8 verschillende steden te bezoeken. Je verlekkert je hier aan de mobiele foodstalls die vers en ambachtelijk eten serveren. Je geniet hier van toffe live bands en dj’s terwijl je lekker op het grootse terras zit met een heerlijk speciaal biertje of lekker wijntje in de hand. En je vergaapt je aan creatieve en ambachtelijke producten terwijl je over de markt struint. Dit culturele foodfestival is voor jong en oud. Ook hier is de toegang is gratis.

Wanneer: Programma Lepeltje Lepeltje 2017

#2 Food Truck Festival 2017

Met het Food Truck Festival TREK worden de stadsparken van Nederland weer omgetoverd tot grote openluchtrestaurants. En goed nieuws: in het derde seizoen kun je dit populaire food festival bezoeken in maar liefst negen steden!

De tientallen mobiele keukentjes vind je in 2017 in de stadsparken van Rotterdam, Utrecht, Enschede, Maastricht, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. Dit foodfestival is erg populair vanwege de combinatie eten, drinken en live muziek met kleinkunst & theater. Voornamelijk getalenteerde opkomende muzikanten en kleinkunstenaars krijgen hier een podium. Dit soort festivals zijn dus de gelegenheid de helden van de toekomst te ontmoeten.

Wanneer: Programma Truck Food Festival 2017

 • 11 t/m 14 mei 2017 Food Festival in het Vroesenpark – Rotterdam
 • 18 t/m 21 mei 2017 Food Festival in het Stadspark – Maastricht
 • 25 t/m 28 mei 2017 Food Festival in het Hunnerpark – Nijmegen
 • 1 t/m 5 juni 2017 Food Festival in het Griftpark – Utrecht
 • 16 t/m 18 juni 2017 Food Festival in het Stadswandelpark – Eindhoven
 • 23 t/m 25 juni 2017 Food Festival in het Volkspark – Enschede
 • 6 t/m 9 juli 2017 Food Festival in het Paleiskwartier – ‘s-Hertogenbosch
 • 14 t/m 16 juli 2017 Food Festival in het Amstelpark – Amsterdam
 • 07 t/m 10 sept. 2017 Food Festival in het Westbroekpark – Den Haag

Sfeerimpressie Food Truck Festival TREK

#3 Food festival Rollende keukens 2017

Tientallen mobiele eetgelegenheden zullen zich in dit meiweekend tot een groot openluchtrestaurant verenigen. Bekijk om in de stemming te komen hieronder alvast een sfeerimpressie van 2015. Rollende Keuken staat voor een onderscheidende keuken op wielen waarin door de eigenaar daadwerkelijk gekookt wordt i.p.v. uitgeschept. Een rollende Keuken heeft een eigen sfeer door terras, live entertainment en aankleding. Een Rollende Keuken is een mobiel restaurant dat liefde, aandacht en ambacht uitstraalt. Smaak gegarandeerd!

Van gastronomische vreetkarren tot excentrieke pizzawagens en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen. Zet in je agenda, kom langs en geniet van heerlijk eten en toffe muziek!

Wanneer: 24 t/m 28 mei 2017 – Rollende keukens – Westergastfabriek Amsterdam

food festival de rollende keukens 2017

#4 Food festival Food Soul 2017

Reken maar op de lekkerste Foodtrucks van Nederland en heerlijke Soul muziek tijdens dit Food Festival aan de Nederlandse kunst. Met een beetje geluk schijnt de zon in Noordwijk en geniet je dus op een fantastisch mooie locatie van zon, uitzicht op zee, muziek en food! De toegang is gratis op het plein rondom de vuurtoren. Dus kom genieten van heerlijke culinaire verrassingen, mooie wijnen, speciale ambachtelijk gebrouwen bieren en fantastische muziek. Check Facebook voor meer info.

Wanneer: 25 t/m 28 mei 2017- Food Soul Festival – Noordwijk aan Zee

#5 BARREL Food Truc Fest

Ook in de provincies Drenthe en Overrijsel kun je dit festivalseizoen genieten van een foodfestival. In juni en juli geniet je in Emmen en Hardenberg van goddelijke drankjes en lekkere beats. Uiteraard ontbreken de foodtrucks niet en kun je genieten van verrukkelijk streetfood. Denk aan lekkere smoothies, hotdogs, burgers, healthy snacks, pizza’s, tortilla’s, churros, saté, pulled pork, maar ook koffie en ijs.

Wanneer: Programma BARREL Food Truc Fest

 • 23 t/m 25 juni 2017 – BARREL Food Truc Fest – Raadhuisplein Emmen
 • 15 en 16 juli 2017 – BARREL Food Truc Fest – Hardenberg

#6 Geen Food Festivals? Dan naar de FoodHallen!

Jammer genoeg zijn foodfestivals niet het hele jaar toegankelijk. Gelukkig zijn er voor alle foodliefhebbers ook de foodhallen in Nederland. En die zijn wel (bijna) altijd open! We hebben de top 5 van Nederlandse Foodhallen voor je op een rijtje gezet.

food festivals 2017 nederland

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!