Eten buiten de deur/ Gebak en taart

Boterkoek per post!

Het bijzondere aan deze uitdagende tijd is dat er zo ontzettend veel mooie online initiatieven ontstaan. Veelal uit nood geboren. Maar daarom niet minder, of misschien daarom juist wel extra interessant en het steunen waard. Graag wil ik mijn ervaring delen over en jullie kennis laten maken met de brievenbus boterkoeken van Abelbakt.nl.

abel bakt ervaring

Abel, boterkoek en de brievenbus

Je vraagt je natuurlijk direct af: wie is Abel? En hoezo kan een boterkoek door de brievenbus?

Om maar het eerste te beginnen; Abel is de bakker die al ruim 50 jaar ervaring heeft in de brood- en banketbakkerij. Een oude rot in het vak dus, die net uit de wieg al bij zijn vader in de bakkerij stond. Die bakkerij nam hij later zelf over. Daarna deed Abel ervaring op in de horeca en in de keuken. Een liefhebber pur sang voor alles dat met eten te maken heeft. In die horeca is het de laatste tijd zoals je weet een uitdaging, om het maar positief te benaderen.. Vandaar dat Abel nu wederom de bakkerij is ingedoken, en ditmaal de digitale bakkerij Abel Bakt!

Dan die boterkoeken door de brievenbus. Dat zit dus zo; De huisgemaakte boterkoek van Abel was al jarenlang favoriet in de regio Oostvoorne. Tijdens de opkomst van Corona (in de tijd dat de horeca noodgedwongen zijn deuren moest sluiten) kwamen er aanvragen binnen om boterkoeken cadeau te geven. Abel begon met het inpakken en versturen van boterkoeken in zijn eigen regio. En toen kwam er een bestelling uit Italië! Toen dacht Abel: “Waarom verkopen we dit niet buiten de regio?”. En daar begon het digitale avontuur van de brievenbus boterkoeken. 

Glutenvrije en vegan boterkoek

Originele boterkoek was niet genoeg, Abel denkt graag verder. Zo heeft hij de beste ingrediënten gevonden voor een glutenvrije boterkoek, een vegan boterkoek en een boterkoek die zowel glutenvrij als vegan is. Zo is er voor iedereen iets te snoepen. Hieronder lees je onze ervaring.

Kun je nu al je nieuwsgierigheid naar de boterkoeken niet bedwingen? Bestel je brievenbus boterkoeken dan hier.

boterkoek glutenvrij

Mijn ervaring met de brievenbus boterkoeken van Abel Bakt

Natuurlijk heb ik de boterkoeken van Abel Bakt ook zelf geproefd. Ik vergeleek zelf de glutenvrije boterkoek met de originele boterkoek. En vroeg mijn zus Ceciel van Ceciel Maakt (zij eet vegetarisch en mag een eieren) om de vegan boterkoek te eten. Hieronder het resultaat.

Boterkoek beoordeling

Alle boterkoeken worden gebakken in een eigen aluminium schaal. Vervolgens ingepakt in aluminium, voorzien van datum, ingrediënten en allergenen informatiesticker. Verpakt als cadeautje en voorzien van een hand geschreven kaartje (leuk!) worden de boterkoeken verstuurd als brievenbuspakket. De originele en vegan boterkoek kwamen erg mooi uit de verpakking. De glutenvrije boterkoek (toch een iets zachtere structuur?) had iets meer te lijden gehad onder het vervoer. Het proeven kan beginnen!

Brievenbus boterkoek ervaring

Boterkoek vegan (plantaardige boter en sojamelk)

Ceciel: “Deze vegan boterkoek is echt super lekker. Boterzacht met een heerlijke krokante korst. Gelukkig ook niet mega machtig. Deze wil ik echt vaker eten. En het leuke is, zelfs mijn man en zoon vonden het lekker!”

Originele boterkoek (tarwemeel) versus glutenvrij (amandelmeel)

De glutenvrije boterkoek variant kwam wat minder mooi uit de verpakking; de knapperige opstaande korstrand was verkruimeld, waardoor het geheel wat slordig oogde. De kruimels echter opsnoepend was dat zo weer vergeten. Zucht, wat lekker! Beide koeken sneed ik in 12 stukken om ze mooi te kunnen vergelijken. De originele variant smaakt echt als boterkoek zoals je dat gewend bent. Wat stugger van structuur, wat massiever en vetter met een onmiskenbare botersmaak.

De glutenvrije boterkoek is wat dunner, minder massief en lichter van smaak, is binnenin heerlijk smeuïg en van buiten knapperig. De botersmaak proef je wel minder in vergelijking met de originele boterkoek.

Conclusie: Onze ervaring is dat de boterkoek van Abel Bakt! echt een dikke vette aanrader is!

Tip: Boterkoek kun je na openen 3 dagen in de koelkast bewaren. Ook kunnen de boterkoeken worden ingevroren. Wanneer je ze vooraf eerst in stukjes snijdt en ze dan invriest heb je altijd wat lekkers in huis voor jezelf of je glutenvrije, vegan of originele 😉 gasten!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!