Wanneer ik een tomaten paprika soep maak, voeg ik daar geregeld geroosterde paprika’s aan toe. Die zijn zo lekker! Je kunt daar natuurlijk een kant en klaar pot met geroosterde paprika’s voor gebruiken. Maar zelf paprika roosteren in de oven is ook niet moeilijk. Het is vaak goedkoper, altijd lekkerder en die heerlijke geur die je keuken krijgt is een nog een extra bonus wat mij betreft.
Paprika roosteren in de oven: zó doe je dat
- Verwarm je oven voor op 250 graden
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg er je gewassen paprika’s op
- Wanneer de paprika’s aan de ene kant zwart zijn, na een minuut op 20 keer je ze even om en laat je ze nog een paar minuten staan.
- Zwart worden is niet erg, kijk maar hieronder naar de rechter afbeelding.
- Haal de paprika’s voorzichtig uit de oven (pas op de steeltjes breken snel af!) en stop ze in een plastic zak
- Knoop de zak dicht en laat de paprika’s afkoelen.
- Verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika’s
- De geroosterde paprika’s zijn nu klaar voor gebruik.
Geen reacties