Bijgerecht

Waarom kinderen niet van spruitjes houden + Kidsproof spruitjes recept

De meeste kinderen verafschuwen spruitjes. Ik lees het in vrijwel ieder vriendenboekje terug. “Ik hou niet van … Spruitjes!” Best jammer, want spruitjes zijn gezond. Maak ook best wel begrijpelijk als je je onderstaande realiseert.

Waarom kinderen (nog) niet van spruitjes houden

Wist je dat kinderen meer smaakpapillen hebben dan volwassenen? Ze proeven alles dus vele malen sterker en anders dan jij en ik. Dat is meteen een goede verklaring waarom veel kinderen niet van de smaken bitter en zuur houden. Stel dat jij de smaak van spruitjes vertienvoudigd zou proeven. Misschien houd jij er dan ook wel een beetje minder van. Spruitjes zijn toch in basis best een beetje bitter.

Gelukkig is er goed nieuws: de hoeveelheid smaakpapillen neemt af naarmate je kind ouder wordt. Dus dikke kans dat je kind straks wel opeens spruitjes lust.

Spruitjes zijn een goede bron van vitamine C, foliumzuur, bètacaroteen en kalium. Ze zijn caloriearm en rijk aan vezels.

Kidsproof zoete spruitjes recept

Zo maak je spruitjes kidsproof: Zoete spruitjes recept

Omdat ik zelf spruitjes erg lekker vind, probeer ik de bittere smaak voor mijn kinderen een beetje te camoufleren. Ik doe dat onder andere door de spruitjes kort te stomen. Zo behouden ze hun mooie groene kleur, knapperigheid en frisse smaak. Bovendien heb je dan geen nare kookluchtjes. Daarna kun je de spruitjes kort wokken als je dat lekker vindt. Ik heb daar niet voor gekozen en ze zo geserveerd. Op smaak gebracht met wat verkruimelde fetakaas, geroosterde zonnebloempitten en een dressing van zomerhoning worden bittere spruitjes uiterst smaakvol! Wij eten deze spruitjes graag bij stoofvlees. Een favoriet gerecht zijn spruitjes echter nog niet voor mijn kinderen. Maar op deze manier gaan ze er wel in.

[magicactionbox]

Kidsproof zoete spruitjes

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 5

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes (schoongemaakt en ingekerfd)
  • 1 el. vloeibare honing
  • 2 el. zonnebloempitten
  • 50 gram feta kaas gebrokkeld
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

1

Stoom de spruitjes in een minuut of 5 gaar (maar nog wel knapperig, let op stoomtijd is afhankelijk van grootte spruitjes!)

2

Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een pan.

3

Haal de spruitjes uit het stoommandje en spoel even kort af met koud water.

4

Leg ze in een schaal en strooi er de fetakaas en zonnebloempitten over. Gebruik de honing als dressing en voeg deze toe.

5

Als je het lekker vindt kun je de spruitjes en toevoegingen nu ook nog heel even wokken, maar dat hoeft niet.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!