Kookboeken/ Soep

100 recepten met 250 gram groente

Gisteren had ik een interessant gesprek, waarover later meer, waar ik spontaan een gloedje nieuw kookboek in mijn handen gedrukt kreeg. 100 Hot Smoothies van Maartje van Druyten en uitgeverij Caplan.

Een kookboek met maar liefst 100 recepten waarbij je op een eenvoudige manier op zijn mist 250 gram groente binnenkrijgt. En dat is fijn. Want we weten allemaal inmiddels wel dat het eten van groenten gezond is. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om ook daadwerkelijk 250 gram (of meer) groente per dag te eten. Soms ontbreekt tijd, soms inspiratie. Dit boek helpt je een stapje in de goede richting.

Maartje van Druyten – uitgeverij Caplan – ISBN 978-90-79383-93-1

Hot smoothie ? Wat is dat nu weer.

Hot smoothies? Huh? Dat was mijn eerste reactie ook. Toch dekt de titel de lading. Een hot smoothie is een mix van diverse soorten (gepureerde) groenten, aangevuld met allerlei lekkere smaakmakers, denk aan dille of basilicum, en toppings voor een extra beetje smaak. Lijkt best op soep toch? Klopt ook wel een beetje. Maar geef maar toe; hot smoothie bekt veel lekkerder dan gepureerd soepje. Toch? Precies.

100 x 250 gram groente inspiratie

32 soorten groeten worden op drie verschillende manieren bereid tot hot smoothies die in veelal een minuut of 15 wel op tafel staan. Super snel en super gezond dus. Alle groenten hebben een basis, gevulde en culinaire variant. Warm en gezond, maar ook koud te eten en dus geschikt voor elk moment van de dag. Een makkelijke en smakelijke manier op op zijn minst aan die 250 gram te komen. En omdat er keuze is uit zo veel verschillende groenten heb je altijd wel wat in huis om meteen te beginnen. Dat deed ik ook. Een restje wortelen werd zonder veel moeite een culinaire groentebom. Spekjes uit het oorspronkelijke recept verdwenen en een beetje geperste jus kwam er bij. Smullen maar!

Hot Smoothie – Peen met feta en tijm

100 recepten met 250 gram groente

Hot Smoothie - Peen met feta en tijn

Print Recept
Personen: 1 kop Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten

  • 1 el. olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 200 gram wortelen
  • 250 ml. kippenbouillon, van een half blokje
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • verse tijm
  • 25 gr. feta

Bereiding

1

Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook

2

Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee.

3

Voeg dan de kippenbouillon en het sinaasappelsap toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

4

Pureer de soep.

5

Voeg als topping feta en tijm toe

Extra notities

Recept gebaseerd op blz. 141 van het boek 100 Hot Smoothies van Maartje van Druyten (uitgeverij Caplan)

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!