Ekoplaza/ Toetjes

Matcha ijs maken zonder ijsmachine

Japanse groene thee, matcha, smaakt ook bijzonder lekker als ijs! Voor Ekoplaza bedacht ik een tijdje terug speciaal voor de feestdagen dit feestelijke dessert. Als je een echte matcha lover bent, hoef je natuurlijk niet tot Kerst te wachten. Matcha ijs is natuurlijk voor elk moment geschikt. En wist je dat je er niet eens een ijsmachine voor nodig hebt?

Meer informatie over matcha thee? Bekijk dan deze uitzending terug van de keuringsdienst van Waarde.

Snel matcha ijs maken zonder ijsmachine

Matcha (poeder) – wat is het en hoe maak je er thee van ?

Matcha is Japanse thee in poedervorm. De groene thee bladeren worden gestoomd, gedroogd en vervolgens tot een geurige groene poeder gemalen. Klop voor een kopje matcha thee ongeveer 1 tot 2 theelepels matcha in 120 ml. water. Goed roeren zodat al het poeder oplost.

Matcha ijs maken zonder ijsmachine

Op zich is dit een super easy recept. Je gebruikt kant en klaar roomijs als je geen tijd of zin hebt om je ijs helemaal zelf te maken. Ga voor een goede kwaliteit ijs. Wil je licht groen ijs blijf dan net zo lang doorroeren tot je het gewenste resultaat hebt. Wanneer je gemarmerd ijs wilt, heb je een iets grotere uitdaging. Roer dan voorzichtig het matcha door je roomijs. Het resultaat is afhankelijk van de temperatuur van je ijs en de dikte van de matcha die je er door roert. Ik had tijdens de kookdag iets te weinig tijd om de kleur helemaal naar mijn zin te krijgen, maar het resultaat was nog steeds lekker en erg mooi, al zeg ik het zelf!

Matcha ijs

Print Recept
Personen: 2 personen Bereidingstijd: 5 min. (+wachttijd)

Ingrediënten

  • 250 gram roomijs
  • 1 1/2 theel. (+ extra voor garnering) matcha theepoeder
  • 1 1/2 - 3 theel. lauwwarm water
  • Optioneel: zwart sesamzaad, voor topping

Bereiding

1

Laat het roomijs in koelkast wat zachter worden (niet laten smelten).

2

Roer een papje van het matcha-theepoeder met 1½ tot 3 theelepels (afhankelijk van hoe sterk je het wilt) lauwwarm water.

3

Voeg dit mengsel toe aan het roomijs en meng licht voor een gemarmerd effect of wat langer voor een egale lichtgroene kleur. Zet het ijs terug in de vriezer.

4

Meng naar wens opnieuw wat matcha-poeder met lauwwarm water voor de garnering. Serveer 2 bolletjes ijs per persoon.

5

Optioneel: maak een streep matcha op de borden en bestrooi met zwart sesamzaad.

Extra notities

Kook Gewoon voor Lekker Weten van Ekoplaza

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!