Soep

Rode bieten en wortel soep

Deze soep heeft weinig woorden nodig en is net weer even anders dan deze geroosterde rode bieten soep met appel. Het is een supergezonde soep die ook nog eens goed in de smaak valt bij kinderen. Maak meteen een flinke hoeveelheid, zodat je genoeg overhoudt voor later in de week. Combineer deze soep met een sneetje brood met groente spread of een knapperige groene salade en je hebt meteen een volwaardige maaltijd.

rode bieten soep

Rode Bieten soep met wortel

Recept voor ca. 3 ltr. | Bereidingstijd: ± 40 minuten

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • olijfolie
  • 3 uien of 5 sjalotten, of een mix, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kg voorgekookte rode bieten in blokjes
  • 5 grote winterpenen, in blokjes
  • ± 1,5 l groentebouillon

optioneel

  • 1⁄4 tl gemalen piment
  • feta, gebrokkeld (laat de feta weg als je vegan eet)
  • verse dille, fijngehakt

Zelf rode bieten wortel soep maken doe je zo

Doe een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de uien ± 8 minuten, tot ze helemaal zacht en licht verkleurd zijn. Bak de knoflook 1 minuut mee.

Voeg koriander, komijn, gember en eventueel het piment toe en bak ze kort mee. Voeg de bieten en wortels toe en giet (een deel van) de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan.

Zodra de groenten gaar en zacht zijn, pureer je de soep tot een glad geheel met een staafmixer of in een blender. Voeg eventueel meer groentebouillon of kokend water toe als de soep te dik is.

Strooi eventueel feta en fijngehakte dille over de soep en de soep is klaar om te serveren.

Dit recept komt uit Bistro Manon en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Bistro Manon | Good Cook | ISBN 978 9461 4326 05

Of bestel online:

recepten bistro manon

Recepten bistro manon

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!