Foodtalk

5 toffe tips voor een indoor kruidentuin

Als je graag verse kruiden gebruikt is een eigen kruidentuintje geen overbodige luxe. In de zomer gaat dat uiteraard heel eenvoudig buiten in de tuin of op het balkon. Maar in de winter kun je kruiden beter binnen houden. Ik zocht en vond 5 manieren om zelf een indoor kruidentuintje te maken. Stijlvol, grappig, eenvoudig, praktisch en betaalbaar.

5 toffe tips voor een indoor kruidentuin

indoor kruidentuin shippon

#1 Grappig – Ok, ok, er gaan niet heel veel kruiden in, maar wat zijn ze cute! Je hebt er geen omkijken naar, want het water geven doen deze beestjes zelf. Online zijn deze Japanse Shippon kruidentuintjes verkrijgbaar via Roppongi.

kruidentuin-ideeen-ikea

#2 Betaalbaar – Good old IKEA heeft heel wat manieren om verse kruiden te bewaren in je keuken. Betaalbaar en mooi.

tips-indoor-kruidentuin

#3 Praktisch – Zelf maken is altijd een goed idee. Op Itsy Bits and Pieces vond ik een leuk idee voor een indoor kruidentuin voor het raam. Laat je er door inspireren.

kruidentuin-tips-boskka

#4 Stijlvol – Wist je dat je kruiden ook op zijn kop kunt hangen? Scheelt meteen weer wat ruimte op je aanrecht. Je hebt er wel deze speciale Boskke Sky planters voor nodig en dat vraagt om een investering, maar stijlvol is het wel!

indoor kruidentuin kook gewoon

#5 Eenvoudig – Omdat het bij mij in huis vrij donker is laat ik mijn kruiden in de winter gewoon in het originele supermarkt potje zitten. Uiteraard gaat er voor het oog een fraaier terracotta pot omheen. Doordat er weinig licht is en veel tocht kan ik verse kruiden binnen helaas minder goed bewaren. Dus ik koop geregeld nieuwe potjes. Wel wat duurder dan wanneer je een eigen kruidentuintje hebt, maar verse kruiden in de winter zijn me dat wel waard!

Houdbaarheid tips voor een indoor kruidentuin

Wanneer je een indoor kruidentuin maakt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Kruiden mogen niet op de tocht staan.
  • Kruiden mogen het niet te warm hebben, boven de verwarming is dus geen goed idee.
  • Kruiden hebben voldoende daglicht nodig.
  • Kruiden hebben uiteraard water nodig, maar overdrijf het niet.
  • Kruiden moet je regelmatig gebruiken zodat ze zichzelf blijven verversen.

Verse kruiden bewaren in de koelkast

Zelf koop ik ook geregeld verse kruiden op de markt. Platte peterselie en munt bijvoorbeeld. Ik bewaar ze in een open plastic zak in het onderste gedeelte van mijn koelkast (niet de groente lade). Zo blijven ze zeker een week vers!

[magicactionbox]

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!