Soepen zijn een heerlijk eenvoudige manier om veel groeten in je maaltijd te verwerken. Zelf houd ik van pure soepen. Soepen met mooie ingrediënten en verder niet al te veel poespas. In de winter lekker dik en warm. En zomers heb ik mijn soepen uiteraard het liefst wat dunner en koud. Deze geroosterde tomaten paprikasoep is bij ons thuis een blijvertje en leent zich voor beide seizoenen.
Kinderen moeten soms een beetje wennen aan de scherpe smaak van knoflook. In dit recept maak ik gebruik van gepofte knoflook. Dat geeft een minder sterke smaak. Kinderen zullen dit heerlijk vinden! Gebruik er zoveel van als je wilt. Voor deze hoeveelheid soep gebruik ik meestal een halve bol (echt dat kan!). De overige knoflook bewaar ik in een afgesloten bakje in de koelkast voor een ander moment.
Zout en peper kun je natuurlijk ook nog naar smaak toevoegen. Ik laat dat meestal achterwege en zet het op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen.
Geschikt als lunch of maaltijdsoep. Desgewenst serveren met wat brood.
Kook Gewoon en eet smakelijk!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de puntpaprika's, ontdoe ze van de zaadlijsten. Halveer en pel de ui. Bekleed een braadslee met bakpapier en leg er de gewassen tomaten en de ui op. De bol knoflook leg je er ook tussen. Rooster tegelijkertijd de puntpaprika's (in een andere ovenschaal) lekker zwart. Zet de braadslee en ovenschaal beiden zo'n 20 minuten in de oven. Haal alles uit de oven. Stop de paprika's in een plastic zak en laat afkoelen. Verwijder daarna het vel. Stort de tomaten en ui (met het vrijgekomen sap) in een soeppan. Vis de bol knoflook er tussenuit en knijp de tenen uit. Pureer en tomaten, knoflook, ui en de ontvelde geroosterde paprika's met een stafmixer tot een gladde massa. Wanneer je de soep te dik vind kun je wat water toevoegen. TIP: Soep is natuurlijk ook erg lekker als lunch. Zo krijg je meteen weer een extra portie groente binnen!Geroosterde paprika soep met tomaat
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Kook Gewoon Tip: Deze geroosterde tomaten paprikasoep kun je prima een dag (of avond) van tevoren maken. Sterker nog, hoe meer tijd alle smaken krijgen om in te trekken, hoe lekkerder deze soep wordt!
Geen reacties