Drankjes

Recept: Zelf Bubble tea maken

Bubble tea is een zoet theedrankje dat met stevige tapiocaparels wordt geserveerd, waardoor het een drankje en maaltijd in één is. Het is een grappig drankje en vrij uniek. In Azië is het al sinds de jaren 80 behoorlijk populair. In deze blog geven we je het recept hoe je zelf bubble tea kunt maken.

Bubble tea, gezond en lekker?

In Nederland is dit leuke drankje lang niet zo populair als in Azië. Een echte hipe mogen we het niet (meer) noemen, want ook in ons eigen land bestaan er al enkele jaren diverse bubble tea-bars. Hollandse liefhebbers genoeg dus zou je denken, vooral in de grotere steden. Heel gezond is bubble tea jammer genoeg niet, want dit drankje is en blijft een gezoet drankje. Of het lekker is? Dat laat ik aan jou over. Hieronder in ieder geval het recept om bubble tea zelf te maken.

Bubble Tea maken recept

Recept om zelf 4 glazen bubble tea te maken:

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 150 g tapiocaparels (o.a. toko)
  • 5 theezakjes
  • 1 blik zoete gecondenseerde melk van 397 g
  • 500 ml sterke zwarte koffie
  • ijsblokjes

Zelf maken: bubble tea

Kook de tapiocaparels zoals aangegeven op de verpakking, tot ze gaar en zacht zijn. Giet af en zet apart.

Breng 1 liter water in een pan aan de kook, voeg de theezakjes toe en zet het vuur laag. Laat 2 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, verwijder de theezakjes en roer de gecondenseerde melk erdoor, tot deze volledig is opgelost. Voeg dan de koffie toe. Vul een maatbeker met zo veel mogelijk ijsblokjes en schenk het koffie- theemengsel erbij.

Schep in elk glas 3 eetlepels gekookte tapiocaparels en voeg een paar ijsblokjes toe. Vul aan met het gekoelde koffie-theemengsel.

Dit recept komt uit Chinese takeaway met 5 ingrediënten en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Chinese takeaway met 5 ingrediënten | Good Cook| ISBN 9 789 4614 3253 7

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!