Broodtrommels/ Lunch

Gezond eten op school

Gezond eten is belangrijk. Jij bent als ouder (net als ik) niet alleen verantwoordelijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je kinderen en eventuele partner. Als ouder leggen wij de basis voor het eetgedrag van onze kinderen. Ik ken echt niemand die er BEWUST voor kiest zijn kinderen een ongezonde leefstijl aan te leren. Onbewust daarentegen.. daar heb ik me zelf ook schuldig aan gemaakt vrees is.. En als je je dat realiseert is de keuze voor gezond eten opeens een stuk gemakkelijk, vind je ook niet? Ik geef je hier een aantal voorbeelden van gezonde broodtrommels die je heel eenvoudig zelf maakt.

Gezond ontbijt

Een gezond ontbijt is een hele belangrijke stap in de goede richting. En dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Je moet er echter wel tijd voor maken, want ontbijt overslaan is niet zo verstandig. En dit geldt zeker voor kinderen, dat weet jij ook wel. Zij hebben na een lange nachtrust energie nodig om de dag te beginnen. Om te leren op school. Om de schooldag door te komen. Lekker ontbijten dus! Als je ’s-morgens het ontbijtje voor je kind klaar maakt, vul dan ook meteen een lekkere lunchtrommel en een snackbakje met groente voor de kleine en grote pauze op school!

>> Geef ook eens een salade mee naar school !

Gratis boekje #trommeltips voor gezond(er) eten op school

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Gezond eten op school

Ik weet dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Maar op veel scholen zijn er in de onderbouw 2 eetmomenten. Het zogenaamde 10 uurtje (de kleine pauze hap) en de lunch tijdens het overblijven. Als je naast een gezond ontbijt thuis ook deze twee eetmomenten op school weet in te vullen met een gezonde snack, lekkere groenten of vers fruit, leg je al een hele mooie basis voor een gezond eetpatroon.

Ik verwacht dat je zelf best in staat bent om te bedenken wat gezond is voor jouw kind, maar mocht je om inspiratie verlegen zitten dan deel ik op Kook Gewoon een aantal van mijn lunchtrommels om je op weg te helpen. Vast allemaal dingen die jouw kind lust, maar die je misschien niet eerder in de lunchtrommel stopte..

Mijn tip? Het oog wil ook wat! Dus zorg er voor dat die gezonde trommel er lekker, kleurrijk en goed gevuld en gevarieerd uit ziet!

gezond eten op school trommeltips

Gekleure lunchtrommel

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 10

Ingrediënten

  • blauwe bessen
  • gele paprika
  • (snack-)komkommer in stukjes
  • snoeptomaatjes
  • rijstwafel
  • chocopasta of pindakaas (iets wat je kind lekker vindt)

Bereiding

1

Plaats vier siliconen cupcake bakjes in de lunchtrommel (bij voorkeur in verschillende kleuren!)

2

Vul de bakjes met groente en fruit.

3

Halveer de rijstwafels (wanneer ze anders niet in de lunchtrommel passen).

4

Vul het bakje met chocopasta of pindakaas.

Extra notities

TIP: In deze trommel zit maar liefst 150 gram groente! Die pindakaas of chocoladepasta heeft je kind dus wel verdiend! Een gezonde(re) variant voor pindakaas en chocolade pasta maak je heel eenvoudig zelf. Nog makkelijker is om een gezondere variant te kopen. Mijn kinderen eten graag de zoete spreads van Kleine Keuken (die vind je bij de AH bijvoorbeeld bij de babyproducten!)

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!