Als je de moeite hebt genomen om zelf een vegan burger broodje te maken, gaat daar uiteraard ook een vegan vulling tussen. Pulled banana, pulled jackfruit, pulled shiitakes, een tempé burger of andere vega burger bijvoorbeeld. Vandaag een recept voor een burger met met teriyaki-tempé.
Recept tempe burger maken
Ingrediënten voor 4 vegan tempé burgers
zie recept hieronder
Zo maak je een vegan tempé burger
Laat voor de mayonaise alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Doe dan sojadrink, olie, limoensap, mosterd, suiker en 1⁄2 tl zout in een hoge kom en pureer dit met een staafmixer tot de ingrediënten een romige mayonaise vormen. Dek de mayo af en zet deze tot gebruik koel weg.
Snijd voor de koolsalade de rodekool en de spitskool in fijne reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Schil en rasp de wortel. Was de chilipeper, verwij- der de steelaanzet en snijd de peper in dunne ringen. Pers de limoen uit. Doe chilipeper, limoensap, suiker en sojasaus in een slakom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de reepjes kool en de geraspte wortel toe, schep alles door elkaar en laat het intrekken.
Voor de burgers giet je de bonen door een zeef, spoelt ze af en laat ze uitlekken. Pel sjalotten en knoflook en hak ze grof. Maal de havervlokken fijn in een hakmolen. Verkruimel de tempé en doe de kruimels met bo- nen, sjalotten, knoflook en teriyakisaus in een blender. Pureer dit alles tot een niet te fijne pasta.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Vorm met vochtige han- den 4 ronde burgers van het bonenmengsel en leg ze in de pan. Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.
Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze. Leg op de onderste helft van elk broodje wat salade en leg daarop een burger. Werk dit af met de salade en 1 el mayonaise. Leg de andere helft van het broodje erop, druk dit licht aan en dien op.
Dit recept komt uit Bali, het lekkerste uit de Indonesische keuken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Bali| Deltas | ISBN 978-90-447-6203-7
Of bestel online:
Laat voor de mayonaise alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Doe dan sojadrink, olie, limoensap, mosterd, suiker en 1⁄2 tl zout in een hoge kom en pureer dit met een staafmixer tot de ingrediënten een romige mayonaise vormen. Dek de mayo af en zet deze tot gebruik koel weg. Snijd voor de koolsalade de rodekool en de spitskool in fijne reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Schil en rasp de wortel. Was de chilipeper, verwijder de steelaanzet en snijd de peper in dunne ringen. Pers de limoen uit. Doe chilipeper, limoensap, suiker en sojasaus in een slakom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de reepjes kool en de geraspte wortel toe, schep alles door elkaar en laat het intrekken. Voor de burgers giet je de bonen door een zeef, spoelt ze af en laat ze uitlekken. Pel sjalotten en knoflook en hak ze grof. Maal de havervlokken fijn in een hakmolen. Verkruimel de tempé en doe de kruimels met bo- nen, sjalotten, knoflook en teriyakisaus in een blender. Pureer dit alles tot een niet te fijne pasta. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Vorm met vochtige handen 4 ronde burgers van het bonenmengsel en leg ze in de pan. Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze. Leg op de onderste helft van elk broodje wat salade en leg daarop een burger. Werk dit af met de salade en 1 el mayonaise. Leg de andere helft van het broodje erop, druk dit licht aan en dien op. Dit recept komt uit Bali, het lekkerste uit de Indonesische keuken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl voor een gezondere leefstijl ga je naar www.kookgewoongezonder.nl Vegan tempe burgers
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Geen reacties