Kookboeken

Sauzen en smaakmakers – maak je eigen mosterd, harissa en chilisaus

Alles wat je wilt weten over het maken van je eigen sauzen en smaakmakers vind je terug in het kookboek Sauzen en smaakmakers. Het boek vertelt uitgebreid hoe je zelf sauzen en smaakmakers maakt. En dat is eigenlijk bijzonder welkom. Want waarom zou je een kant en klaas saus gebruiken als je uren (of minuten) in de keuken hebt gestaan om iets lekkers te maken? Precies. Ieder recept verdient een zelfgemaakte smaakmaker of saus. Weg met de smaakmaker MSG die aan veel (met name Aziatische) sauzen wordt toegevoegd! Vanaf nu ga jij voor zelfgemaakt!

Sauzen en smaakmakers – maak je eigen mosterd, harissa en chilisaus

De meeste sauzen en smaakmakers in dit kookboek zijn niet bijzonder ingewikkeld. En of jij nu graag mosterd, mayonaise, ketchup, sambal, hoisin- of chilisaus gebruikt. Het recept voor jouw lievelingssaus staat er gegarandeerd tussen, dat weet ik zeker. Uiteraard zijn de meeste ‘commerciële’ sauzen gebaseerd op een geheim recept. Auteur Caroline heeft geprobeerd de originele recepten aan te passen aan de thuiskeuken. En dat is gelukt wat mij betreft. Wat in deze tijd wellicht wel extra fijn is, is dat je precies weet wat er in je zelfgemaakte saus of smaakmaker zit. Je kunt het zo zoet, zout, zuur of scherp maken als je zelf wilt. En uiteraard voeg jij geen MSG (natriumglutamaat, ook bekend als ve-tsin) toe. Wel zo gezond.

>> Probeer het recept dat ik uit dit kookboek maakte: Zelf mosterd maken – 5 recepten

Als je maar één recept uit dit boek wilt maken, maak dan de uienpoeder. Althans dat raadt de auteur zelf aan. Zelfgemaakte uienpoeder is een kleine revolutie in een potje die veel gerechten meer diepte en zoetheid geeft en niet te vergelijken is met uienpoeder uit de winkel. Klinkt goed toch? Ik ben zelf begonnen met het maken van mosterd, maar heb de uienpoeder, tahin en Engelse brown sauce (HP sauce) ook maar mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken lijstje gezet.

Sauzen en smaakmakers | uitgever Good Cook | ISBN 978 94 6143 154 7 | €17,50

Koop bij bol.com

sauzen en smaakmakers kookboek review kookgewoon

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!