Broodtrommels

Zo maak je de lunchtrommel mooier

Komt die gezonde lunchtrommel die jij je kind meegeeft niet altijd leeg terug? Misschien helpt het dan om nog iets beter je best te doen. Ja je leest het goed. JIJ moet beter je best doen. Ik wil net als jij dat mijn kind goed eet. Die trommel moet dus als het even kan helemaal leeg. Ik zorg er daarom graag voor dat de trommel er extra aantrekkelijk uitziet en dat doe ik op deze manier.

Zo maak je de lunchtrommel mooier

In deze lunchtrommel heb ik bijvoorbeeld een kiwi zitten die ik zig zag heb gesneden.  Gewoon doormidden hakken of heel laten kan natuurlijk ook, maar zo zig zag ziet het er extra lekker uit vind ik. Brood beleg ik met iets waar mijn kind van houdt. Bijvoorbeeld kipfilet. In plaats van boter heb ik hier hummus gebruik en wat rucola en komkommer toegevoegd. In deze trommel zit een dubbele boterham, het lijkt misschien meer omdat ik de boterham in kwarten heb gesneden en deze op de zijkanten heb gezet. Dat vind ik er mooi en kleurrijk uitziet. De ‘gaten’ in de trommel heb ik opgevuld met cherrytomaatjes. Leuk voor de kleur, goed voor de vitamines en perfect om alles op zijn plaats te houden. Een lunchtrommel pak ik altijd strak in zodat de boel niet gaat schuiven. Want een trommel moet er ook na een reis in de tas aantrekkelijk uitzien. Simpel toch?!

lunchtrommel mooier maken

Nog meer tips van gezonde lunchtrommels

In slechts een paar stappen word jij ook een expert in het maken van een gezonde(re) lunchtrommel voor je kind! Download nu het gratis boekje met #trommeltips.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

lunchtrommel met brood, groente en fruit

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 10

Ingrediënten

  • 1 kiwi
  • 6 cherrytomaatjes (aantal afhankelijk van grootte trommel)
  • 2 boterhammen
  • beleg naar keuze

Bereiding

1

Kerf de kiwi al zigzaggend in - gewoon doormidden hakken of heel laten kan natuurlijk ook - en leg hem in twee siliconen cupcake bakjes zodat hij beter op zijn plaats blijft liggen.

2

Beleg de boterhammen en snijd in kwarten.

3

Zet het brood in de trommel met de snijkant naar boven.

4

Vul af met tomaatjes.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!