Kookboeken

Review The Amazing Kitchen, hét kookboek voor de Airfryer

Van Philips ontving ik voor een review een aantal jaar geleden de Airfryer XL. Sinds die tijd ben ik er dus de trotse bezitter van en gebruiken we hem af en toe voor (zelfgemaakte) friet en snacks. Vandaag test ik het Airfryer kookboek want, heel veel verder dan het bereiden van friet en snacks kom ik niet. En dat is uiteraard hartstikke zonde, want met een Airfryer schijn je enorm veel meer te kunnen. Ik laat het je zien.

Airfryer kookboek – een review

Auteurs Simone van der Koelen en Anja Holtkamp vroegen me hun kookboek The Amazing Kitchen, hét kookboek voor de Airfryer (met wel 50 gerechten!) te reviewen. Ik nam de uitdaging aan want ik was best nieuwsgierig naar al die Airfryer gerechten. Er ging echt een wereld voor me open toen ik het Airfryer kookboek doorbladerde. Wie had gedacht dat er voor elk moment van de dag wel iets lekkers is te maken in de Airfryer. Wat dacht je bijvoorbeeld van granola, scones, Mac and Cheese, falafal, donuts of zelfs een klassieke tian van aubergine, courgette en tomaat. Allemaal te bereiden in de Airfryer.

Airfryer kookboek review

Voordeel Airfryer ten opzichte van een reguliere oven

Bij de meeste gerechten kun je je wellicht afvragen waarom je een Airfryer zou gebruiken in plaats van een oven. Die vraag kwam ook op in mijn gedachte en ik vroeg de auteurs naar hun mening. Anja en Simone, beiden fanatiek Airfryer gebruikers, kwamen met een passend antwoord.

“Het grote voordeel van een Airfryer ten opzichte van een reguliere oven is het feit dat je de Airfryer sneller kunt en zult gebruiken voor kleinere porties.

Je hebt snel een paar muffins of klein cakeje gemaakt, de Airfryer is bovendien binnen enkele minuten op temperatuur. In een gewone oven maak je uiteraard nog steeds de grote appeltaart of tulband. In de praktijk komt die echter vaak alleen op als je met veel mensen bent. Wanneer je alleen of met z’n tweetjes bent, is het gebruik van een Airfryer gewoon veel gemakkelijker.

En dat geldt niet alleen voor gebak, maar ook voor een visschotel, groenten of borrelhapjes. Het gemak zit hem dus vooral in de kleine porties.”

In het Airfryer kookboek staan 50 smaakvolle gerechten om te bereiden in de Airfryer. Je ziet direct dat er zoveel meer kan, dan friet en snacks, met een Airfryer. Dit kookboek is dus écht een aanrader voor iedere Airfryer bezitter die meer wil kunnen klaarmaken dan snacks en friet.

Ik testte een aantal recepten uit het Airfryer kookboek uit. Probeer hier het recept broodpudding uit de Airfryer.

Meer info: The Amazing Kitchen, het kookboek voor de Airfryer | ISBN 9789 402 231 717 | € 19,99

BEKIJK HIER ALLE AIRFRYER RECEPTEN

Misschien vind je dit ook leuk

 • Madeline
  15 december 2017 at 15:04

  Het sinds kort een Airfryer en kan niet meer zonder. Geweldig apparaat.

 • Airfryer
  9 oktober 2018 at 22:44

  Momenteel een jaar in het bezit van een Airfryer. Had ik veel eerder moeten doen. Gezonder en geen gespetter meer van het vet in de frituurpan.

  • Maike
   10 oktober 2018 at 10:41

   Hoi Jan Kess, ik ben het met je eens, wat een uitkomst. Veel ‘frituurplezier’! Groetjes Maike