Broodtrommels/ Hapjes en snacks/ Lunch

Gezonde mueslibollen

Mueslibollen, ik was er als kind al dol op. Nog wel eigenlijk. Het geeft zo’n heerlijk, bevredigend gevoel als je het eet. Ik vind het vooral lekker als ik trek heb tussendoor. Met een laagje roomboter erop. Als je iets eet, moet je het ook goed doen niet waar?! Ik heb een heerlijk recept gevonden voor gezonde mueslibollen die je al dan niet vegan kunt maken.

Recept voor gezonde mueslibollen

Voorbereidingstijd ca. 7 minuten, oventijd circa 20 minuten. Houdbaarheid: ca. 3 dagen in een afgesloten trommel.

gezonde mueslibollen

Deze ingrediënten heb je nodig om 5 gezonde mueslibollen te maken:

  • 150 gr verse roomkaas (kwark of griekse yoghurt)
  • 150 gr meel naar keuze (boekweit-, noten-, spelt-, volkoren meel of glutenvrij meel), speltbloem of volkorenbloem
  • 1 ei
  • 50 gr. gemengde noten, fijngehakt
  • 50 gr. rozijnen
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. kaneel en/of 6 druppels vanille-extract

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het meel, bakpoeder, kaneel en vanille extract in een grote kom.
  3. Voeg de fijngehakte noten, get ei, de roomkaas toe aan de kom. Meng tot een deeg.
  4. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Maak je handen nat en rol 5 bolletjes van het deeg. Verdeel over de ovenplaat.
  5. Bak ze in circa 20 minuten gaar in de oven.

Gezonde mueslibollen vegan

Voor een vegan variant van deze gezonde mueslibollen vervang je het ei door een rijpe geprakte banaan en gebruik je plantaardige roomkaas of plantaardige yoghurt. Enjoy!

Dit recept komt uit Be fit be awesome 2 en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Be fit be awesome 2 | uitgeverij Vrijdag | ISBN 9 789460 019258

Of bestel online:

Alles voor je gezondheid

GezondheidGezondheid

Misschien vind je dit ook leuk

4 Comments

  • Reply
    Ellen
    18 maart 2021 at 14:06

    Wat een makkelijke en superlekkere mueslibolletjes! Ik heb ze net gemaakt en ze zijn…. OM OP TE VRETEN!!!! 🤭 Ik was door mijn rozijntjes heen en heb daarvoor gedroogde pruimen gebruikt. Echt erg lekker, dank je wel voor het recept!

    • Reply
      Maike
      26 maart 2021 at 08:51

      Wat leuk om te horen Ellen! En goed dat je iets vervangen hebt, dat doe ik ook altijd wanneer ik iets niet heb wat wel in het recept staat!

  • Reply
    Liliane
    15 juni 2021 at 12:05

    Maike kan ik ipv van meel ook havermout gebruiken. Heel interessant recept, bedankt!

    • Reply
      Maike
      15 juni 2021 at 12:52

      Hoi Liliane,
      Je kunt het altijd proberen, de smaak en structuur zullen echter anders zijn, zoals dat bij elke vervanging is. Maar het proberen waard!
      Groet Maike

    Plaats een reactie!