Deze Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en miso komt uit het nieuwste kookboek van Jeroen Meus, zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok. Hij presenteert al tien jaar lang, elke avond het populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Tijd dus voor een kookboek om dat decennium te vieren.
Recept Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en miso
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 2 el poedersuiker
- 2 rapen
- 2 rode bieten
- 1 kleine komkommer
- 2 wortelen
- 200 g glasnoedels
- 1 el miso
- 2 el ahornsiroop
- 2 el rijstazijn
- 1 el neutrale olie
- sesamolie
- krokante uitjes
- enkele plukjes koriander
- rodewijnazijn
Oosterse noedelsalade maken doe je zo
Meng een scheut water en een scheut rodewijnazijn met de poeder- suiker. Schil de rapen en de rode bieten; snijd in julienne. Leg ze in de marinade en roer om. Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.
Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Klop de miso los met de ahornsiroop en de rijstazijn. Voeg er de neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe. Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.
Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze door de groenten. Serveer de oosterse salade in een diep bord of in een kommetje. Werk af met wat krokante uitjes en koriander.
Dit recept komt uit Jeroen Meus – 10 jaar Dagelijkse kost en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Jeroen Meus – 10 jaar Dagelijkse kost | Manteau | ISBN 978 90 223 3779 0
Of bestel online:
Geen reacties