Deze airfryerversie van een Aziatische klassieker is ideaal om restjes gare kip op te maken. Rasp de groenten voor een fijnere structuur. Eigenlijk is dit sowieso een fijn recept voor (niet te natte) leftovers.

Deze ingrediënten heb je nodig:
- geraspte wortel, 2 eetl
- geraspte courgette, 2 eetl
- gaar kippenvlees in kleine blokjes of gepulled, 40 g
- jalapeno’s, 1 eetl fijngehakt
- roomkaas, 3 eetl
- barbecuesaus, 2 tl
- wontonvellen, 20
- koolzaadolie, 1 eetl
Wontons uit de airfryer maak je zo:
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Wikkel de geraspte wortel en courgette in keukenpapier en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng de wortel, courgette, kip, jalapeno’s, roomkaas, en barbecuesaus in een grote kom.
- Leg een eetlepel vulling midden op elk wontonvel.Bestrijk de randen met water, zodat de randen goed op elkaar plakken en vouw dicht in de vorm van een driehoek.
- Maak alle wontons op deze manier en leg ze weg op een bord. Dek af met een vochtig vel keukenpapier. Bestrijk elke wonton voor het bakken met een beetje koolzaadolie.
- Vet de airfryerpan in met bakspray, leg er 5 wontons is en bak ze in 4 minuten goudbruin. Herhaal met de overige wontons.
- Haal de wontons uit de airfryer en laat ze 5 minuten op een rooster afkoelen.
Voedingswaarde per portie (= 4 wontons): vet 6 g – koolhydraten 21 g – suiker 1 g – eiwitten 6 g – 162 kcal
Dit recept komt uit Gezond koken in de airfryer (kookboek review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Gezond koken in de airfryer| Manteau | ISBN 9789 0223 37332
Of bestel online:
Geen reacties